Андріїв: Ратушняк не має морального права бути керівником міста!

Щотижневе громадсько-політичне ток-шоу «Про головне» на телеканалі «Тиса-1» вчергове протранслювало ексклюзивне інтерв’ю з переможцем першого туру на посаду міського голови Ужгорода Богданом Андріївим.

 

Відтак ведучий програми Олександр Мерявчик розпитав відомого політика про конкурентів, стратегію виборчої кампанії у другому турі, співпрацю з опонентами та прогнози щодо результатів у другому турі.

- Ваше бачення у стратегії та розвитку подій у другому турі, про конкурента… Сергій Ратушняк – це той кандидат, з яким Ви себе бачили на фінішній прямій? Іншими словами, це зручний для Вас кандидат?

Мені навіть цікаво бути у такій конкурентній боротьбі з Сергієм Ратушняком, тому що це досить «колоритна» фігура…І якщо до сьогодні я його не згадував, то зараз вважаю, це моя особиста думка, що ця людина не має морального права бути керівником міста з наступних міркувань.

По-перше, він обізвав журналістів «єврейськими підстілками». Пам’ятаєте ці закиди… Кілька років тому біля хімфаку побив активістів, потім лікаря. Були порушені кримінальні справи. Хотів звернути увагу громадськості на те, що ця людина обікрала Ужгород на багато десятків мільйонів доларів. Перший об’єкт – площа Богдана Хмельницького з територією в 1 гектар віддана в оренду структурі, термін якої закінчується у 2016 році. Можливо тому Сергій Миколайович рветься до влади саме у цей час…

Інший приклад - по приміщеннях аптеки №1, яка є історичною спорудою міста. Зараз там продають ювелірні вироби. Також приклад по санепідемстанції біля пішохідного моста, яка ним же і придбана у міста.

- Всі ці факти відомі. Я зрозумів Вашу позицію щодо особистих якостей і те, що він, на Вашу думку, не має морального права бути мером. Але результат показує, що він буде Вашим конкурентом. Кого з інших претендентів Ви бачили своїм конкурентом найбільш достойним у вихід на другий тур?

Я бачив і Володимира Чубірка, і Михайла Качура, і Марію Бадиду. Абсолютно до всіх відношуся толерантно, культурно. Ми з усіма спілкуємося і після цих виборчих перегонів. Життя після 25 жовтня не закінчилося. Нам потрібно всім разом працювати. Ми спілкуємося, наші діти ходять в школу, на різні спортивні секції…тому я не бачу в тому ніякої проблеми.

- Чи не остерігаєтеся Ви, скажімо так, величезного бруду під час другого туру в свою адресу з боку опонента?

Так, я бачу цей бруд ллється з його засобів масової інформації, Інтернет-сайтів. Але вважаю, що громада Ужгорода розбереться, хто має фальшиві обіцянки, а хто реально хоче щось зробити для нашого міста. Я абсолютно не боюся, навіть не читаю ті дурниці, які пише Сергій Миколайович. Мені просто це нецікаво.

- Ратушняк вже заявив, що запропонував тим опонентам, яких Ви перед цим назвали, посади заступників, місце у своїй команді…. Як Вам така пропозиція? Як думаєте, чи погодяться вони і чи не пропонували Ви комусь з них стратегічно підтримати себе і можливо якісь сфери впливу?

Мені здається, що це примітивний піар Сергія Миколайовича. Тому що пропонувати посади своїх заступників, не спитавши при цьому чи мають вони бажання, - це якась дурниця. Не знаю, чи хтось має взагалі бажання бути заступником у нього… Не уявляю собі, щоб голова облради був заступником у міського голови, тим більше у такої «колоритної» фігури як є Сергій Миколайович. Вважаю, що це така примітивна пропозиція, аби якимось чином привернути до себе увагу тієї частини мешканців Ужгорода, які голосували за тих кандидатів.

- Чи не пропонували Ви якісь стратегічні проекти своїм вчорашнім конкурентам, а сьогодні - тим хто програв?

Я б не хотів нічого пропонувати поки не закінчаться виборчі перегони. Бо це не етично пропонувати тим чи іншим колишнім кандидатам, якщо я ще не виграв ці перегони. Підкреслюю, я готовий до співпраці з усіма, з їх представниками команди, які мають на меті хороші ідеї, які служитимуть для розвитку нашого міста.

- За показниками видно та й експерти зазначають, що ще до початку другого туру у Вас є перевага перед Сергієм Ратушняком. Це кращий результат – з одного боку, з іншого – наявна чисельна фракція «Відродження» у міській раді. З ким Ви, як лідер фракції, сьогодні бачите обєднання у депутатському корпусі? Чи розглядали якісь проекти дій коаліції, більшості, яка буде працювати у міській раді?

Так, пройшло сім політичних сил в Ужгородську міську раду. Я готовий спілкуватися з усіма. Вже з частиною колег провів перемовини за чашкою чаю і сказав їм: шановні, у мене немає якихось особистих питань в місті, давайте спільно вирішувати проблеми міста. Я готовий з усіма співпрацювати, бо розумію, що не можу все зробити сам. Це повинна бути наша спільна команда в Ужгородській міськраді. Не розумію, яка може бути опозиція частини депутатів до іншої частини обранців? Що нам тепер - Ужгород поділити навпіл?!

- Ви розумієте, про що я кажу: політика залишається політикою, є конкуренція певних брендів, політичних лідерів…З ким Ви проводили вже консультації, хто дав згоду про намір конструктивно співпрацювати, а хто - ні?

На жаль, за барком часу я ще не з усіма встиг провести перемовини. Тому не хочу, аби одні звинувачували мене по відношенню до інших. Вкотре наголошую: готовий працювати з усіма політичними силами.

- За тією конфігурацією – кількісною та якісною, яка сформувалася за результатами, Ви бачите що цей конструктив можливий? Ви вважаєте, що ця політична конкуренція не переважить все-таки?

Пройшла дійсно частина нових облич в Ужгородську міську раду. Вважаю, якщо їх обрали мешканці нашого міста, довіривши свої голоси, значить це саме ті люди, які мають і хочуть зробити обласний центр Закарпаття кращим. Я не бачу якогось протистояння, яке ми спостерігали у попередній каденції. В любій ситуації можна знайти вихід, якщо є конструктивна позиція.

- Ви набрали у першому турі більше 22 відсотків, чи проводите соціологію вже зараз і чи прогнозуєте результат у другому турі? Бо експерти та політологи прогнозують кардинальне зниження явки…

Так, думаю буде трохи зниження явки. Можливо це пов’язано з тим, що частина ужгородців розчарувалася у результатах як на міського голови, так і тої чи іншої політичних сил.

- Чи є у Вас власна штабна соціологія, і за цими даними хоча б прогнозуєте або ставите собі за мету результат у другому турі?

Без будь-яких цифр ставлю собі максимальний результат, тому що впевнений - готовий працювати, і що ужгородці нам довірять це зробити. Хотів би звернути увагу на те, що в Ужгороді якась панацея – Ратушняк-Погорєлов-Ратушняк-Погорєлов на протязі багатьох вже років. В інших містах України немає такої «картини». Вважаю, що ці люди вже «попрацювали», показали, що вони можуть зробити і вже зробили. Нам потрібна нова команда, яка зможе привести Ужгород до європейського вигляду.

 

07 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів