Закарпатець пише сценарії для гумористів із 95 кварталу (ФОТО, ВІДЕО)

Хлопець вже встиг попрацювати над повнометражними фільмами "Кохання у великому місті – 3", "8 перших побачень", "8 нових побачень". А також над серіалами "Свати – 5", "Байки Мітяя" та "Між нами, дівчатами".

 

Ужгородець переїхав до Києва понад 10 років тому. Колишній гравець КВН, сьогодні працює сценаристом на студії "Квартал 95".
 

Саме він є співавтором серіалу "Слуга народу", що вийде на телеканалі "1+1" лише 16 листопада, але вже встиг наробити стільки галасу у мережі, пише Varosh

– Влітку минулого року ми почали написання серіалу "Слуга Народу". Хоча сама ідея була у студії "Квартал 95" вже досить давно, але, напевно, вона чекала свого часу. Я один із авторів сценарію та креативний продюсер. Працюю зі студією близько 5 років, – розповідає Юрій.

Юрій вже встиг попрацювати над повнометражними фільмами "Кохання у великому місті – 3", "8 перших побачень", "8 нових побачень". А також над серіалами "Свати – 5", "Байки Мітяя" та "Між нами, дівчатами". Що ж до прем'єри нового серіалу, то сценарист каже, що дуже хвилюється.

– Хвилювання виличезне! Звичайно, дуже хочеться, щоб кіно сподобалося. Але я точно знаю, що критики завжди знайдуться. Найголовніше, щоб глядач зрозумів – це комедія. Хоча ми підіймаємо серйозні питання, але в першу чергу – це комедія.

Можливо хтось чекає від нас рецепту як врятувати Україну. І я не впевнений, що це правильно. Над цим питанням "ламають голови" тисячі аналітиків, економістів і громадських діячів. Ми ж розповіли історію, своє бачення – що було б, якби у політиці з’являтися такі люди. Люди, які не ставлять за мету особисте збагачення, а справді хочуть підняти Україну. Але це непросто.

Тому, звісно, у фіналі, наша кінематографічна Україна не стане супер-державою, з рівнем життя як у США чи Німеччині. Це питання не одного року, і ми не знімали казку. Так, у нас буде хеппі енд. Але головна функція нашого серіалу, окрім підняття настрою глядачеві, це стимул. Спроба мотивувати людей (в тому числі і політиків) – думати, аналізувати, починати зміни з себе. Хочеться, щоб усі ті речі, про які ми сказали і особливо ті, про які не встигли – з екрану перейшли у реальне життя, – каже Юрій Костюк.

 

10 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів