Учені: Земля входить у 30-річний холодний цикл, однак хвилюватися не варто

У давні часи, коли людина не мала засобів порятунку від холоду, під час льодовикових періодів відбувалися справжні вимирання цілих видів.

 

Вчені попереджають, що Земля входить у 30-річний холодний цикл. Зниження температури не вплине негативно на здоров'я людини, а навпаки, похолодання спокійно перенесуть як люди, так і тварини.

Голова Тюменського наукового центру РАН академік Володимир Мельников стверджує, що у найближчі кілька років настане холодний цикл на Землі, який затягнеться на 30 років, повідомляє Центр ФОБОС.

Середня температура повітря знизиться на 1,5−2 градуси. Однак зниження температури не вплине негативно на здоров'я людини, а навпаки, похолодання спокійно перенесуть як люди, так і тварини.

Вчений зазначив, що в давні часи, коли людина не мала засобів порятунку від холоду, під час льодовикових періодів відбувалися справжні вимирання цілих видів. Проте втрати того часу і сьогодні порівнювати не варто, так як тоді холодний цикл тривав довго і охоплював великі території, які не можна порівняти з короткоперіодними циклами, які ми переживаємо.

Зазначимо, що американські вчені Національного управління США з вивчення океану та атмосфери провели дослідження і дійшли висновку, що російські метеорологи мають рацію у прогнозах щодо входження Землі в холодний цикл, однак зниження температури відбудеться на тлі глобального потепління.

 

24 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів