Михайло Рівіс особисто привітав викладачів та студентів медколеджу з поважним ювілеєм (ФОТО)

Днями у м.Хуст відсвяткував свій 70-річний ювілей Закарпатський базовий державний медичний колледж.

 

На урочистості завітали заступник голови Закарпатської ОДА, депутат обласної ради Михайло Рівіс, Хустський міський очільник Володимир Кащук, керівник Хустської РДА Назарій Павлій, заслужений лікар України Василь Лазоришинець, обласні обранці та інші поважні гості.

- Фах медика завжди був і залишатиметься повсякденно необхідним та соціально важливим для суспільства. Адже кожен із нас розуміє, що охорона здоров’я і самопочуття людини забезпечується професійністю, компетентністю, чуйністю та душевною чистотою людей в білих халатах. І ваш навчальний заклад має провідну роль у підготовці молодших медичних спеціалістів, формуванні медичної еліти Закарпаття, - зазначив у своєму виступі Михайло Рівіс.

Високопосадовець висловив переконання, що Хустський медколедж і надалі досягатиме нових висот і успіху, підвищуватиме конкурентоспроможність своїх вихованців і медицини загалом, за великим рахунком – слугуватиме зростанню авторитету Закарпатського краю в Україні і поза її межами. Тож, від імені Геннадія Москаля та від себе особисто Михайло Михайлович побажав колективу та студентам медколеджу, аби їхня щоденна сумлінна праця разом з добротою, турботою і милосердям до ближнього повернулися до них сторицею, а ювілей надихне на нові професійні злети. Окрема вдячність прозвучала керівнику навчального закладу, кандидату медичних наук Ярославу Якиму за підготовку висококваліфікованих молодших медичних спеціалістів.

Відтак, Михайло Рівіс вручив Почесні грамоти від ОДА найкращим викладачам медичного навчального закладу, а для нагородження подяк від обласної ради запросив на сцену своїх новообраних колег – п’ятьох обранців, аби разом виконати приємну місію.

Зі свого боку вихованці та викладачі учбової установи підготували для гостей цікаву концертно-розважальну програму. Також ювілярів зі сцени вітали творчі дитячі колективи міста над Тисою.

До слова, Закарпатський базовий державний медичний колледж - один з найстаріших навчальних закладів краю. Далекого 1945 року колишнє медучилище відчинило двері для перших студентів. Тоді в освітній установі навчалося всього шість десятків випускників сьомих класів. Перші дипломи медичних сестер видано у 1947 році.

Із вересня 1953 року в училищі відкрилося акушерське відділення із трирічним терміном навчання, а з листопада 1954 року училище почало готувати фельдшерів. Навчальний корпус знаходився в одноповерховому пристосованому приміщенні і нараховував усього 9 аудиторій та 2 лабораторії.

Нову сучасну ошатну будівлю для здійснення навчально-виховного процесу тодішнє училище одержало у 1983 році, а в листопаді 1989-го учбова установа отримала статус Хустського базового медичного училища для надання методичної допомоги медичним училищам області. Із 2001 року по нині заклад називається Закарпатський базовий державний медичний коледж, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

22 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів