Ужгородські футболісти зазнали чергової поразки у домашньому матчі (ВІДЕО)

Цього разу від гостям із Кіровоградщини.

 

 В домашньому поєдинку 12-го туру Прем’єр-ліги України з футболу ужгородська «Говерла» поступилася «Олександрії».

«Говерла» Ужгород – ФК «Олександрія» – 1 : 2 (1:1)

5 грудня 2015 р., 17-00, стадіон «Авангард», Ужгород, 432 глядачів, температура + 5 С°, оцінка поля – 3

Арбітр: Віталій Романов (Дніпропетровськ)

Асистенти арбітра: Євген Данильченко (Луганськ), Віктор Матяш (Донецьк)

Резервний арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Спостерігач ФФУ: Ігор Хіблін (Хмельницький)

Директор матчу ФФУ: Анатолій Савчук (Луцьк)

«Говерла»:  Рудько, Лухтанов, Кутас, Хльобас, Гемега, Кузик, Ягодінскіс, Люлька, Цуріков – к/к, Чумак, Сергійчук (Хобленко, 59)

Запасні: Бабенко, Худобяк, Каверін, Іванов, Ряшко, Гончар 

Головний тренер: В’ячеслав Грозний

«Олександрія»: Леванідов, Микицей, Шендрік, Басов (Матвєєв, 57), Сухоцький, Голенков (Козак, 59), Запорожан – к/к, Чорній, Таргамадзе (Леонов, 83), Грицук, Пономар 

Запасні: Новак, Чеботаєв, Старенький, Єлсуков

Головний тренер: Володимир Шаран

Попередження: В.Лухтанов (13), Є.Чумак(44 ) – А.Голенков (36)

Голи: Д.Хльобас(40) – А.Голенков (32), А.Запорожан (90)

На 90 хвилині А.Запорожан не реалізував пенальті (А.Рудько)

Пропущений матч 12 тура «Олександрія» проводила в Ужгороді з місцевою «Говерлою». Олександрійці досить відповідально підійшли до останнього матчу в першій частині чемпіонату, прибувши в Закарпаття ще третього грудня. О 17 годині в хорошому гуморі провели інтенсивне тренування  та тактичне заняття. Четвертого грудня о 12 годині відбулось традиційне передматчеве тренування. На жаль, не змогли приїхати в Ужгород через перебір карток: Є.Банада, через травми: П.Мягков, А.Імереков.

Між собою футболісти «Говерли» та «Олександрії» провели 24 матчі. У Прем'єр-лізі двічі перемагали наші земляки. В Олександрії 4:2, а в Ужгороді – 1:0. М'ячі на рахунку: С.Чуйченка – 2, О.Іванова, О.Жиліна, О.Бабіча (по 1 – «Олександрія»), Г.Щекотиліна та І.Продана («Говерла»). В першій лізі суперники провели 22 матчі: 9 перемог олександрійців, 5 нічиїх та 8 перемог закарпатців. Різниця м'ячів 38-19=+19 на користь наших земляків. кращі бомбардири в цих зустрічах С.Чуйченко («Олександрія») – 11 та О.Прудкий («Говерла») – 3 м'ячі. Найрезультативнішим був матч, що відбувся на стадіоні «Олімп» в сезоні 1995/96 року. Олександрійці розгромили закарпатців з рахунком 8:1.

Приємно, що до Ужгорода прибуло більше десяти найпалкіших прихильників команди. В дебюті матчу активніше виглядали наші земляки. Вони першими створили небезпечний момент біля воріт господарів. Завершальна передача А.Сухоцького виявилась не точною. Відразу ж «огризнулись» підопічні В.Грозного. В.Гемега вирішив перевірити пильність В.Леванідова, але м’яч після його удару прийшовся вище воріт.  На 13 хвилині матчу В.Лухтанов грубо зіграв біля власного штрафного майданчика за, що отримав попередження від арбітра матчу. А Д.Таргамадзе небезпечно виконав стандарт. Але м’яч після його удару пролетів поряд зі стійкою. Ще один момент змарнував Давід на 19 хвилині, коли він мав би замикати  націлену передачу з правого флангу. На 27 хвилині після подачі кутового з правого флангу у виконанні Д.Таргамадзе  небезпечно пробивав головою С.Микицей та воротар господарів поля впорався з цим ударом. Та все-таки  ігрова та територіальна перевага олександрійців матеріалізувалась в забитий гол. А.Голенков головою спрямував м’яч в ворота А.Рудька після відмінної передачі Д.Таргамадзе. Йшла 32 хвилина матчу. Закарпатці відповіли ударом О.Кузика.  Сейв В.Леванідова рятує ворота гостей. Але він був безсилий після удару Д.Хльобаса, який в контратаці з лівого флангу під гострим кутом пробив з під В.Микицея прямісінько в нижній кут воріт. 1:1. Прикро. В першому таймі наші виглядали цікавіше.

Другий тайм матчу розпочався під «кричалки» олександрійських вболівальників. Їх почули підопічні В.Шарана і достатньо активно почали розхитувати захисні редути господарів поля. Слід відзначити поганий стан газону. Через це футболісти обох команд припускалися елементарних помилок. Перш за все таким технічним як Д.Таргамадзе, який ще на розминці перед матчем зазнав ушкодження. В цілому у другому таймі ми не побачили цікавої гри. І в першу чергу через погану якість футбольного поля. Через  ушкодження брови поле залишив С.Басов. Його по позиції замінив О.Матвєєв. Не дала результату і заміна А.Голенкова на М.Козака. На рівному місці травмувався Д.Таргамадзе і його замінив Д.Леонов. На останніх хвилинах матчу «Олександрія» активізувалася, намагаючись вирвати перемогу і їх зусилля завершились успіхом. В.Лухтанов зіграв рукою у власному штрафному майданчику і В.Романов без вагань призначив пенальті. Удар А.Запорожана, А.Рудько відбив але прямо на капітана олександрійців, який з другої спроби не схибив – 1:2.

 

 

06 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів