На Закарпатті змагалися зі спортивного орієнтування на призи від Святого Миколая (ФОТО)

На фініші сувеніри отримали всі учасники.

 

Традиційна першість області зі спортивного орієнтування на призи від Святого Миколая пройшла 19 грудня в Мукачеві. Її організатором виступив Закарпатський центр туризму і спорту учнівської молоді. До змагань були залучені не тільки ті, хто безпосередньо займається спортивним орієнтуванням, а й інші гуртківці Центру: краєзнавці, юні мандрівники, скелелази та інші. Дистанції від парку Горького були прокладені аж до центру Росвигова, в залежності від віку учасники долали від 3 до 6 кілометрів. Заблукати було складно і тому переважна більшість з майже 200 учасників успішно відшукали потрібні контрольні пункти та стрімко фінішували на березі Латориці. Саме там на юних спортсменів з нетерпінням чекали батьки, тренери та подарунки від Миколая.

Утім, про все по-порядку. У категорії наймолодших дівчат всі медалі вибороли вихованці

Мукачівського клубу «Товариш» (тренери Ніна Расчупкіна і Олександр Цепурдей): першою фінішувала Яна Брунцвик, слідом за нею Валерія Смочко та Людмила Калчева. Такого ж успіху мукачівки досягли і в групі дівчат не старших 12 років: чемпіонкою стала Алла Басараб, срібну і бронзову медалі вручено Ірині Розман та Олександрі Фогель. Сестри

Катерина та Ніна Цепурдей впевнено перемогли відповідно у категоріях 14-ти та 16-річних. За Катериною з другим та третім результатами фінішували ужгородка Дар’я Морозова і Дарина Поп з Хустської райСЮТур, а Ніна на фініші випередила Ізабеллу Гранчак з села Кам’яниця Ужгородського району та Вероніку Гуснай з обласного центру.

Серед наймолодших хлопчиків найшвидшими виявилися ужгородці: переміг Валентин-Крістіан Вішколц з ЗОШ №2 (клуб «Максимум»), а другим прибіг Олександр Халахан з клубу «Траверс» (тренер Марія Семенюк). Нагороду за третій результат отримав п’ятикласник Мукачівської ЗОШ № 1 Максим Богатов. Переможцем серед дванадцятирічних став мукачівець Олександр Попович із ЗОШ №13, його товариш по клубу Олександр Майоров, що навчається у другій одинадцятирічці, вперше став бронзовим призером обласних змагань, а срібну медаль вручено Євгену Ширилу – гуртківцю Іршавської станції юних туристів (тренер Іван Жідов).

Ще одну відзнаку Іршавському району приніс довжанин Олег Боднар (керівник гуртка Ольга Боднар), який здобув бронзову медаль у змаганнях серед чотирнадцятирічних спортсменів. А кращі результати у цій віковій категорії показали вихованці Георгія Феча із ужгородського спортклубу «Максимум» Андрій Василина і Дмитро Яцкулинець. Найшвидшим серед

шістнадцятирічних учасників виявився кандидат у майстри спорту з Ужгородської ЗОШ №11 Станіслав Паламарчук (КСО «Максимум»). Друге місце зайняв Артур Сватко з Мукачівської ЗОШ №1, а третій результат у Євгена Захарова – скелелаза, що займається в ПАДІЮНі у пригодницькому клубі Lynx під керівництвом Лесі Монич.

На дистанціях, де змагалися дорослі спортсмени, п’ять з шести нагород також вибороли вихованці місцевого СК «Товариш». Серед чоловіків першими розплутали складне мереживо міських вулиць Сергій Расчупкін, Олександр Касьянов та Дмитро Гаршанін, а серед жінок кращі результати у Ніни Расчупкіної, Ірини Пренделович та Вікторї Калинич (ОДЮСШІ з

Ужгорода).

На фініші сувеніри від Миколая та Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді отримали всі учасники, незалежно від зайнятих місць а призери, крім медалей і дипломів від обласного спортуправління, отримали ще й призи від Світлани Величко – представника компанії Чойс – CHOICE.

 

21 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів