На що може розраховувати контрактниця в українській армії?

Необхідно визнати, що порівняно з чоловіками жінки отримують більше істотних переваг та соціальних пільг

 

У наш час все більше сучасних жінок вибирають чоловічі професії, які вимагають, як фізичної, так і моральної витривалості. До таких відповідальних і мужнім професіями сміливо можна віднести службу в армії на контрактній основі. При цьому порівняно з чоловіками жінки отримують більше істотних переваг та соціальних пільг, тому контрактна служба з кожним днем набирає популярність і затребуваність серед молодих активних жінок.

Документи для вступу жінок на військову службу

В першу чергу за місцем прописки в пункті прийому на контрактну службу необхідно заповнити заяву стандартного зразка з бажанням служити в армії на контрактній основі. Крім того, потрібно підготувати стандартний пакет документів, куди входить паспорт громадянина РФ, заповнений за встановленим зразком анкета, документи, що підтверджують отримання середньої та вищої освіти, копія трудової книжки, коротка автобіографія, свідоцтво про шлюб та народження дітей при наявності.

Також кожен кандидат повинен бути повнолітнім і не старше сорока років. Коли всі документи зібрані, у військовому комісаріаті приймається рішення про перевірку кандидата на придатність до служби. Для цього проводиться медичне обстеження на виявлення можливих патологій, а також спеціальне тестування, яке допоможе визначити психічний стан жінки і виявити рівень знань для тієї чи іншої посади. Крім того, обов’язковою умовою є також служба в армії, відмінна фізична підготовка кандидата, відсутність шкідливих звичок і судимостей.

Переваги контрактної служби для жінок

Велика кількість суттєвих переваг роблять контрактну службу популярною не тільки серед чоловіків, але й серед жінок. Головною перевагою є стабільна висока заробітна плата та соціальний пакет.

Кожна жінка отримує соціальне житло для себе і всіх членів своєї сім’ї. Крім того, після п’ятирічної служби на контрактній основі соціальне житло можна узаконити на загальних підставах. Крім того, жінка може отримати грошову компенсацію, якщо держава не має можливості надати службовця соціальне житло.

Також кожен контрактник отримує пільговий проїзд та безкоштовне медичне обслуговування. Крім того, жінка порівняно з чоловіком має можливість достроково звільниться за власним бажанням.

 

10 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів