«Варишська палачінта» вперше: без шашликів, із фанками і угорським шеф-кухарем

 «Варишська палачінта» вперше: без шашликів, із фанками і угорським шеф-кухарем
Сьогодні в Мукачеві стартував новий фест, який триватиме 3 дні - «Варишська палачінта». Фестиваль проходить парку "Перемога" , присвячений початку весни, млинцям напередодні Великого посту.

 

Спокушають відвідувачів палачінтами-млинцями і фанками з різними начинками, медом, сирами, вином. Шашликів та м'ясних виробів немає, м'ясо хіба в начинках до млинців.

Розпочався фестиваль з театралізованого дійства за участі акторів Закарпатського обласного театру драми та комедії. Для гостей фестивалю демонструють народні традиції, виступи танцювальних колективів, вікторини, естафети з палачінташками та марафон з випікання млинців. Також відбудеться святковий концерт за участі вихованців шкіл естетичного виховання та виконавців естрадної пісні. 

У перший день "Варишської палачінти" прибув і відомий, наймолодший в Угорщині шеф-кухар, який народився і перші три роки прожив у Мукачеві Ласло Дорі.

Дорі має власний бізнес у кількох містах Росії, а також організовував майстер-класи у Лондоні, Казахстані.

На фестивалі він представив свої фірмові млинці з соусом, рецепт якого привіз із Угорщини. Начинка – обсмажений фарш із курячого філе, цибулі та червоної паприки, загортається у солоний млинець.

Фото і відео Мукачівської міської ради та Мукачево нет 

 

05 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів