Москаль поділив гроші для ПТУ. Але буде дивитися на поведінку Мукачівської міської влади

Москаль поділив гроші для ПТУ. Але буде дивитися на поведінку Мукачівської міської влади
Москаль розподілив понад 15 мільйонів гривень стабілізаційної дотації з Кабміну між профтехучилищами в містах обласного значення. Мукачево може отримати понад 7 мільйонів гривень, однак міським депутатам для цього необхідно розблокувати казначейські рахунки своїх училищ, повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

 

        Голова ОДА підписав розпорядження про розподіл стабілізаційної дотації, що надійшла з Кабінету міністрів на 2016 рік, між бюджетами міст обласного значення. Кошти в сумі 15 мільйонів 506 тисяч 400 гривень підуть на видатки для професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) пропорційно до кількості учнів із розрахунку по 3 тис. 727,5 грн. на кожного учня. Ужгород, у трьох ПТНЗ якого навчається 1271 учень, отримає 4 млн. 737,7 тис. грн. Берегово, в одному ПТНЗ якого навчається 360 учнів, отримає 1 млн. 341,9 тис. грн. Мукачево, в трьох ПТНЗ якого навчається 1901 учень, отримає 7 млн. 86 тис. грн. Хуст, у двох ПТНЗ якого навчається 628 учнів, отримає 2 млн. 340,9 тис. грн. Кошти надійдуть окремими траншами, починаючи з березня й закінчуючи червнем цього року.

– Ми свідомо розподілили кошти не між усіма 19 профтехучилищами, що працюють на Закарпатті, а тільки між тими, що розміщені в містах обласного значення, – заявляє Геннадій Москаль.

–  Саме ці заклади фінансуються з міських бюджетів. Критична ситуація на сьогодні тільки в трьох ПТНЗ Мукачева, де учні й персонал уже третій місяць без стипендій і зарплат. Для того, щоб кошти стабілізаційної дотації надійшли до ПТНЗ, Мукачівська міськрада зобов’язана своїм рішенням розблокувати казначейські рахунки училищ. Після чого заклади зможуть використати не тільки дотацію, але й кошти від власних надходжень (оренди приміщень, виробничої діяльності, продажу власної продукції тощо). Обласна держадміністрація і я особисто робимо все, щоб зняти соціальну напругу в Мукачеві, однак якщо міська влада й тепер не прийме рішення про розблокування рахунків училищ, це буде прямий саботаж своїх обов’язків і навмисне доведення людей до відчаю.

 

22 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів