Газові лічильники для закарпатців: або чекати, або платити

Газові лічильники для закарпатців: або чекати, або платити
Тему корупційних схем у процесі встановлення газових лічильників "Закарпатгазом" днями підняли ужгородці у соцмережах.

 

Подаємо допис  без правок та змін.

"схоже в нас з'явилася ще одна корупційна схема. Закарпатгаз тепер активно рекламує посередницькі дрібні фірми зі встановки лічильників, посилаючись на те, що тепер вони не монополісти)))). Працівниці Закарпатгазу неохоче відкручуються на запитання, чи взагалі їх установа встановлює лічильники (хоча це їх прямий обовязок), проте активно агітує звертатися до щойностворених фірм (їх декілька, усі назви працівниця закарпатгазу із 23 кабінету))), звісно памятає). В одній із таких фірм пояснюють, що у їх розпорядженні лише офіс, а фахівців зі встановлення лічильників вони все одно беруть від закарпатгазу, проте рахунок виставляють вже на тисячі гривень. До речі, маю один такий рахуночок на руках) на кругленьку суму без списку окремих послуг та їх вартості. На запитання, що входить у ці кілька тисяч гривень відхрещуються перевіркою вентиляції))))) і все. Відтак, знаючи, що Закарпатгаз таки надає послугу зі встановлення лічильника чи його заміну, звертаюся безпосередньо до кабінету. Там, звісно, не відмовляють. Подивимося, наскільки оперативні газовики, враховуючи, що процедура легалізації котла у мене вже зайняла 6 місяців. Із власного досвіду вважаю працівників установи абсолютно не компетентними, знахабнілими та такими, які працюють не для громадян, а проти них".

Однак у ПАТ «Закарпатгаз» запевнили, що підприємство встановлюватиме газові лічильники за чітким планом та програмою:

«Що стосується встановлення лічильників. У додатку до листа знаходиться протокольне рішення №12 (витяг із протоколу №85 від 29.12.2015р Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), в якому п.4 та п.5 прямо забороняють фінансування Інвестиційних програм до їх розгляду (а встановлення лічильників є частиною інвестиційної програми підприємства). Таким чином, до затвердження інвестиційної програми встановлення лічильників проводитись не буде», - сказано в офіційній відповіді ПАТ «Закарпатгаз» на лист Uzhgorod.net.

За словами газовиків, після того, як затвердять інвестиційну програму на 2016 рік, буде сформований графік встановлення лічильників, який вони оприлюднять на своєму сайті zk.104.ua. «Наголошуємо, що встановити лічильники всім мешканцям потрібно до 01.01.2018 року. Відповідно у 2016 році лічильники будуть встановлені лише частині мешканців, які їх не мають», - йдеться у листі ПАТ «Закарпатгаз».

Окрім того, газовики пояснюють, що з 01.01.2016 року ПАТ «Закарпатгаз» не виконує роботи з проектування та монтажу систем газопостачання. Відтак замовник сам вправі вирішувати, яку організацію вибрати для виконання робіт.

«Але в будь-якому випадку потрібно пам’ятати, що ці організації згідно з Законами України повинні мати відповідні дозволи та ліцензії. Відповідно, всі питання ціноутворення потрібно вирішувати з цими організаціями. Якщо у Вас є сумніви, чи може організація, яку Ви плануєте найняти, виконувати даний вид робіт – зателефонуйте 61-94-48 або 61-94-35 і проконсультуйтесь», - йдеться у листі.

Відтак, у ПАТ «Закарпатгаз» пояснюють, що якщо власники помешкань бажають встановити лічильник самостійно – їм потрібно звернутися до організацій, які мають відповідні дозволи. ПАТ «Закарпатгаз» не надає платних послуг зі встановлення лічильників.

 

uzhgorod.net.ua   

 

25 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів