Більше двох сотень дерев висадили сьогодні у місті над Ужем

Більше двох сотень дерев висадили сьогодні у місті над Ужем
Це і верби плакучі, і каштани, і катальпи, і звісно ж сакури.

 

Дерева висадили у рамках загальноміського суботника, що проводився сьогодні.

Загальноміське прибирання провели сьогодні в Ужгороді. Відповідно до розпорядження міського голови Богдана Андріїва на черговий суботник вийшли працівники міської ради, закладів освіти та медицини, комунальних підприємств, «АВЕ-Ужгород». До весняного прибирання долучилися й студенти біологічного факультету УжНУ, священнослужителі, небайдужі мешканці нашого міста.

Крім наведення чистоти на вулицях та в скверах, місто продовжують озеленювати, висаджуючи дерева та квіти. Так, працівники «Уж-Агромікс» нині висадили більше сотні дерев. Зокрема, 54 верби плакучі, 18 каштанів, 8 катальп по вулиці 8 Березня, 44 сакури по вулиці Заньковецької, 13 кленів шаровидних жовтолистих по вулиці Грушевського, повністю закінчили висаджування троянд на кругах та площах. Наступного тижня триватиме підсадка каштанів на Київській набережній, Льва Толстого, мигдалю декоративного – на проспекті Свободи, сакур – по вулиці Собранецькій, - пише Ужгородська міська рада.

До загальноміського суботника долучилися й священнослужителі Ужгорода разом з прихожанами. Зокрема, віряни та священики Свято-Троїцького храму, що у Боздоському парку, прибрали прилеглу до храму територію, а також висадили алею канадської ялини вздовж стежини від входу в парк до храму. Загалом – близько семи десятків деревцят, які, за словами настоятеля храму протоієрея Володимира, їм передали із Великоберезнянщини. Посадив ялинку і мер Ужгорода Богдан Андріїв.

«Мета сьогоднішнього заходу - покращити благоустрій міста. Особливу увагу ми приділили наведенню ладу в улюблених місцях відпочинку ужгородців – на площах та набережних, у парках, - каже Богдан Андріїв. - Ми проводитимемо такі толоки регулярно, тому я закликав і закликаю всіх, хто має можливість і бажання, долучатись до прибирання міста. Починати з територій біля своїх будинків, на дитячих майданчиках, робити це спільно з дітьми, заохочуючи їх власним прикладом та прививаючи таким чином культуру поведінки у громадських місцях. Дякую кожному, хто взяв сьогодні участь у суботнику».

 

 

26 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Роберт 2016-03-26 / 22:26:08

    Роботи не початий край, але такими темпами переконаний, що цей мер дасть раду Ужгороду