Область-рекордсмен: на Закарпатті водними видами спорту займається понад 1000 юних спортсменів

Область-рекордсмен: на Закарпатті водними видами спорту займається понад 1000 юних спортсменів
Про це у п’ятницю, 8 квітня, розповів Роберт Левицький, голова Федерації водних видів спорту Закарпаття.

 

«Сьогодні ми стали лідерами у водних видах спорту на Україні. Більше 1000 юних плавців – це  значний і високий показник. І коли ми розмовляємо зі своїми колегами з України чи Словаччини, і розповідаємо, що у нас плаванням займається більше 1000 дітей, то вони не вірять у ці цифри. Тому що, наприклад, у Кошице плаванням займається лише близько 80 дітей», - розповідає Роберт Левицький.

За словами голови обласної федерації, під час її створення у 2007 році в регіоні практично була відсутня будь-яка матеріальна база. А зараз вже почали вивчати питання використання навіть геотермальних родовищ та джерел для розвитку водних видів спорту.

«У цьому питанні ми відрізняємось від усієї країни, тому що маємо Карпатський артезіанський шлейф геородовищ. На Закарпатті він цікавий тим, що йде з глибини близько 200 м. Азовський шлейф, наприклад, іде з глибини 2,5 км. Ми пропонуємо варіант розвитку Закарпаття і  пропонуємо нашій міській владі та всій Україні розглядати геотермальні води як потенціал для розвитку всього регіону. Те, що бачимо сьогодні у Буковелі – приклад такої роботи. Маємо «зелені легені» та маємо геотермальні родовища. Дивлячись на досвід Угорщини, бачимо, що на геотермалах сусідня з нами країна побудувала цілу національну політику та економіку», - пояснив Роберт Левицький.

uzhgorod.net.ua

 

08 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів