На місяць раніше зацвіла Долина нарцисів біля Хуста

На місяць раніше зацвіла Долина нарцисів біля Хуста
Легендарна Долина нарцисів уперше зацвіла на місяць раніше. Як зазначила начальник відділу пропаганди, екоосвіти та рекреації, Карпатського біосферного заповідника Вікторія Бундзяк, це справжня природна аномалія.

 

– Цвітіння цьогоріч почалося ще 12 квітня. Уперше в історії заповідника нарциси почали розквітати так рано. Як правило, пік цвітіння завжди припадав на середину травня. Утім, зараз і зими у нас напрочуд теплі, навіть лют ого, модна сказати не було – одразу після січня почався некалендарний березень, – каже для редакції новин «Карпатського об’єктива» пані Вікторія. – Наразі Долина цвіте вже на п’ятдесят відсотків.

Слід зазначити, що у цьому сезоні на відвідувачів чекають нові оглядові майданчики та багато інших цікавинок. Крім того, ремонтується дорога до Заповідника, а біля в’їзду на територію Долини зроблено автостоянку. Незабаром у наймальовничішому куточку краю має відбутися обласний фестиваль «Золотий нарцис», а поруч із живою легендою Карпат діятиме ярмарок європейського зразка.

 

20 квітня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів