Закарпатські митники відхрещуються від причетності до ситуації з експортом сумнівного вантажу лісу

Закарпатські митники відхрещуються від причетності до ситуації з експортом сумнівного вантажу лісу
Нагадаємо, активісти затримали вагони львівського лісу, який готували для відправки за кордон.

 

Потяг з "дровами", затриманий в Чопі активістами, відправили розвантажувати в Мукачево. Митниця анулювала декларацію. Вантаж забере власник, - повідомляє Закарпаття онлайн

Експерт, який би підтвердив, що деревина, задекларована у документах, не відповідає фактичному вантажу, потяг так і не обстежив. А, оскільки немає висновку, значить немає й економічного злочину.

"Суб’єкт подавав електронну декларацію, згідно якої і накладна, і сертефікати та інша відповідна документація були в порядку. Генерування системи ризиків не виявило, а отже експерт на огляд вантажу не виїздив, відтак і огляду не проводив. Це не суперечить митному законодавству. Отож, з боку мукачівської митниці, де оформлявся вантаж, порушень немає", - переконують на митному пості "Мукачево".

Наразі, на підставі звернення розпорядника декларацію анульовано. Тепер митниця не має до вантажу жодного відношення. Потяг прийшов назад із Чопа у Мукачево. Звідси вантаж забере власник.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на Закарпатті активісти затримали вагони львівського лісу, який готували для відправки за кордон. Згідно із документацією, зі слів активістів, ліс їде із Сколівського району Львівської області і значиться як, так звані, дрова. Належить деревина підприємству ТОВ "УКРЛІСКОМПЛЕКС".

Від неділі, 17 квітня, потяг з львівським лісом простояв на чопській митниці, через те, що не має відповідного фахівця, який би зміг підтвердити сортність даної деревини. Між тим, у Чопі поширилися чутки, що з експертом затягують умисно. Нібито, ліс мають намір забирати назад. 

Стало відомо, що отримувач даного вантажу зі Словаччини відмовився від карпатського лісу, затриманого в Чопі. 

Як уже писав Ужгород.нет, прокурор Закарпаття Володимир Янко дав доручення негайно провести перевірку за фактом затримання активістами у Чопі 22 вагонів з деревиною. 

 

21 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів