Міська влада разом із студентами та науковцями УжНУ буде перетворювати Ужгород на "розумне місто"

Міська влада разом із студентами та науковцями УжНУ буде перетворювати Ужгород на "розумне місто"
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та його заступник Олександр Габор сьогодні провели зустріч щодо напрямків розширення співпраці в рамках Концепції сталого міста з регіональним координатором Ресурсного центру сталого розвитку УжНУ Ганною Мелеганич та обласним координатором проекту ЄС ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Марією Йовбак.

 

Міська рада підпише з Ресурсним центром угоду “Розумні міста (Smart city), інноваційний підхід до розвитку міста, підтримка електронного урядування, стратегії розвитку ОСББ та громадських організацій”.

На виконання угоди створять робочу групу з представників міської ради Ужгорода та науковців і студентів УжНУ, громадських активістів. Вони проведуть аналіз ситуації в Ужгороді за кожним із напрямків, котрі визначають параметри “розумного міста” – що потрібно досягти і як саме це робити.

Концепція сталого розвитку загалом передбачає: нині маємо господарювати так, аби задовольняти всі потреби, але при цьому не шкодити майбутнім поколінням. Стратегія розвитку “Розумні міста (Smart city)” визначається шістьма основними критеріями: розумна економіка, розумна мобільність, розумне довкілля, розумні люди, якісне життя та ефективне врядування.

Ганна Мелеганич відзначила, що багато цікавих ідей щодо розвитку міста мають студенти, молоді науковці і їх теж долучать до напрацювань.

Богдан Андріїв наголосив: “Залучення широкого кола молоді, науковців дуже потрібне для напрацювання стратегії розвитку Ужгорода. У молодих людей є цікаві ідеї, бачення, як потрібно працювати. Такі теми могли б бути і предметом для їхніх наукових робіт. Наприклад, можна було б, скажімо, запропонувати розробити проекти ландшафтного дизайну для парків Боздоський, “Під замком”.

Домовилися також про вручення 9 сертифікатів про завершення проектів з оновлення систем освітлення, фасадів, дахів, заходів з енергозбереження в міських ОСББ за програмою ЄС ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Це зроблять на найближчій сесії міської ради.

Ужгородська міська рада

 

25 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів