Понад тисячу учасників ЗНО складатимуть тести мовою нацменшин на Закарпатті

Понад тисячу учасників ЗНО складатимуть тести мовою нацменшин на Закарпатті
Більше, як одна тисяча випускників, складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання мовою національних меншин

 

5 травня тестуванням з української мови і літератури розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання 2016 року.

Як зазначили у департаменті освіти Закарпатської ОДА, у проведенні ЗНО-2016 кардинальних змін порівняно з минулим роком не відбулося.

Зовнішнє оцінювання проводитиметься з 12 предметів: української мови і літератури, математики, історії України, російської, іспанської, англійської, німецької, французької мов, а також з біології, фізики, географії та хімії.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання мають право на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів.

«Основною особливістю цьогорічного ЗНО є зарахування його результатів із трьох предметів (української мови і літератури – обов’язково, математики або історії України – на вибір) як результатів державної підсумкової атестації», - повідомила директор департаменту освіти облдержадміністрації Ганна Сопкова.

ЗНО-2016 триватиме з 5 травня до 17 червня. Крім того, з 14 червня до 4 липня відбудеться додаткова сесія.

На Закарпатті, згідно з реєстраційними даними, в основній сесії візьмуть участь 9448 осіб. З них більшість - випускники загальноосвітніх навчальних закладів – 8258. Серед зареєстрованих 372 учнів професійно-технічних, вищих навчальних закладів, 816 випускників минулих років та 2  випускників, які здобудуть у нинішньому році повну загальну середню освіту в навчальному закладі іншої держави. На додаткову сесію в області зареєстровано 6 випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

Переклад тестів мовами національних меншин здійснять для 1312 закарпатців. Зокрема, угорською  – 1089, румунською – 143 та російською – 80.

«Пункти проведення ЗНО з української мови і літератури, а також історії України організовані на базі загальноосвітніх навчальних закладів кожного району, - каже Ганна Сопкова. - З математики  – у 10 районах, а з решти предметів – у 4 округах проведення зовнішнього незалежного оцінювання – містах Ужгород, Мукачево, Хуст та Виноградів».

До роботи на пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання області залучать близько трьох тисяч педагогів краю.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

04 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів