В Ужгороді лунав польсько-український джаз

В Ужгороді лунав польсько-український джаз
В арт-центрі “Галерея ІЛЬКО” відбуся джазовий концерт за участі гурту ShockolaD та співачки Еви Новел.

 

Це новий україно-польський проект, який поєднав яскравих творчих особистостей для спільного музичного експерименту. В його музиці поєднуються українські та польські етнічні мотиви, що об’єднуються з імпровізаціями та різноманітними сучасними музичними формами. 

Музиканти своєю грою дозволили слухачам поринути в неперевершену атмосферу джазу та фольку. Поєднання цих двох стилів гармонійно поєднувались з сильним вокалом Еви Новел. Всі композиції є частиною нової програми, прем’єра якої відбулась вчора, 5 травня, у Львові. То ж Ужгород є першим містом, яке почуло ці композиції. Це варіації польських народних пісень у новому аранжуванні. Всі композиції були написані для нового альбому, вихід якого планується в кінці року. Програма є новою.

ShokolaD – проект, котрий оснований на творчому тандемі відомих українських музикантів – Ігоря Гнидина та Анастасії Літвінюк, які є його засновниками. Це один з найуспішніших українських проектів, що працюють у жанрі world music. 

Ева Новел — блюзова співачка, поетеса, танцівниця, акторка американського походження. Народилась в Чикаго, багато років проживає і займається музикою у Польщі, де здобула визнання та популярність. Активно співпрацює з багатьма польськими і світовими проектами.  

Співпраця українських та польських музикантів розпочалась під час міжнародного фестивалю «Voicesingers» в 2015 р. Емоції та енергія дали початок музиці, в котрій кожен додає щось своє. Кожен з учасників доповнює власними ідеями матеріал , але більшість творів написана і аранжована Ігором Гнидином, який створив цей проект.

 

06 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів