Суд ухвалив заарештувати екс-губернатора Закарпаття Івана Різака

Ужгородський районно-міський суд прийняв рішення заарештувати колишнього голову Закарпатської облдержадміністрації, секретаря облкому СДПУ(о) Івана Різака.

 

"Суд у сво?му рішенні послався на висновок лікарів про те, що стан здоров?я Різака дозволя? йому перебувати під вартою, і прийняв рішення про арешт", - повідомила керівник прес-служби закарпатського обласного комітету Соціал-демократичної партії об??днаної Ганна Валюк.

За її словами, Різак може оскаржити рішення суду протягом трьох днів. Засідання суд тривало більше 3 годин.

Екс-голова закарпатської обладміністрації проходить фігурантом у справі про доведення до самогубства колишнього ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

11 лютого прокуратура Ужгорода затримала Різака за підозрою в доведенні до самогубства Сливки. У той же день увечері після допиту прокуратура Ужгорода звільнила Різака під підписку про невиїзд.

13 травня прокуратура затримала Різака повторно. Оскільки у його справі з?явилися додаткові докази, і прокуратура, крім ст. 120 (доведення до самогубства), порушила справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади і зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі обвинувачений перебува? в Ужгородській міській клінічній лікарні. Його палату охороняють співробітники міліції.

У січні тодішній Президент Леонід Кучма звільнив Різака з посади голови Державної адміністрації Закарпатської області.

[i]/Українські новини/[/i]

 

17 травня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів