Закарпатські піротехніки удосконалювали професійну і оперативну майстерність

Закарпатські піротехніки удосконалювали професійну і оперативну майстерність
Піротехніки ДСНС удосконалюють навички зі знищення вибухонебезпечних предметів та боєприпасів.

 

Впродовж 18 - 20 травня 2016 року фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Закарпатській області проводять навчально-методичні збори. Основна їх мета – удосконалення професійної та оперативної майстерності працівників, які залучаються для проведення очистки місцевості від вибухонебезпечних предметів, підвищення рівня особистої підготовки та відпрацювання практичних навичок. Заняття поділені на дві частини: теоретичну та практичну та проводитимуться у 3 етапи. 

Так сьогодні, 18 травня, у перший день зборів, фахівці групи піротехнічних робіт поглиблювали свої теоретичні знання в частині ознайомлення з правилами поведінки з боєприпасами, вибухівками, організацією суцільного розмінування, способами вогневого та електричного підриву та надання першої медичної допомоги при вибухових травмах.

Саме для детального роз’яснення надання медичної допомоги запросили лікаря невідкладних станів Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги Еріка Глебу, який дуже цікаво та змістовно роз’яснив присутнім про основи евакуації потерпілих, правила накладання джгутів, види кровотеч, серцево-легеневу реанімацію, надання допомоги при опіках тощо.

Другий день зборів буде присвячений теоретичній частині по розмінуванню. І вже в останній день занять відбудеться практична частина: відпрацювання основних способів підриву боєприпасів, металу та бетону.

Такі заняття проводяться щорічно навесні. Доцільність їх проведення обумовлена початком весняно-польових робіт. Саме тоді спостерігається пік виявлення різноманітних вибухонебезпечних предметів.

Закарпатська земля все ще «щедро» усіяна предметами часів минулих війн. Лише з початку року у Закарпатській області групою піротехнічних робіт АРЗ СП знищено 1939 смертельних знахідок.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

18 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів