Закарпатка Ірина Галай підкорила вершину світу

Закарпатка Ірина Галай підкорила вершину світу
Закарпатка Ірина Галай стала першою українкою, яка подолала найвищу вершину Світу -- Еверест.

 

Тиждень тому були останні повідомлення від Ірини, у яких вона повідомляла про ситуація в базовому таборі і намірах у найближчі дні вже вийти на штурм вершини.

Згодом зв'язок з нею зник.

17 травня відомий туризмознавець України Олександр Стефанович повідомив, що наразі на Евересті встановилася більш менш добра погода і, скоріше за все, закарпатка почне штурм Евересту.

"Найближчий тиждень - найсприятливіший для сходження на Еверест. Скоро настане розв'язка драматичної загадки - чи зійде перша жінка з України. Для українців-патріотів не менше важливо - підніме вона прапор України? Я про це думав з першого дня її піар-кампанії. Не хотів підказувати, нехай вона сама покаже своє ставлення до нашої державної символіки. Тепер можна: всі нагорі, зв'язку немає. І якщо прапор України з собою вона взяла, то у наших юних альпіністів з'явиться кумир - зірка для наслідування", - написав Олександр Стефанович.

І ось в соцмережах сьогодні з'явилася інформація, що Ірина Галай таки здолала Еверест і стала першою українкою, яка це зробила. Гідом закарпатки у цьому рекордному підйомі був Віктор Бобок.

Всього Еверест здолало 410 жінок.

 

20 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів