Угорський консул Ласло Віда взяв участь у закарпатському пів марафоні імені відомого листоноші

Угорський консул Ласло Віда взяв участь у закарпатському пів марафоні імені відомого листоноші
Вчора, 29 травня, на Закарпатті відбувся Перший півмарафон легендарного листоноші Федора Фекети. Забіг відбувся у рамках святкування Дня Перечина та приурочений 120-ій річниці сучасних Олімпійських ігор, черговій річниці першого напівмарафону, який відбувся на Закарпатті 1856 року. Організатори – Перечинська міська рада та спортивні федерації Закарпаття – провели захід на високому рівні.

 

“Перечинський півмарафон імені Федора Фекети” стартував о 17 годині з Жупанатської площі в Ужгороді. Зареєструвалося на участь у ньому 32 бігуни з обласного центру, Мукачева, Львова, Міжгір’я. Найстаршому – 58 років, наймолодшому – 18. Кожному учаснику видавали номерний знак, бандану та воду. Забіг пролягав вулицями Підгірною, Берчені, потім – на об’їздну, через Невицьке, Кам’яницю. Фінішував у центрі Перечина біля пам’ятника Фекеті.

Першим до фінішу прибіг Орест Бобяк. Відстань у 22 км він здолав протягом 1 год 23 хв. Усіх учасників марафону перечинці та гості міста зустрічали гарячими, як сонце того дня, оплесками. Бігуни скаржилися на спеку, зауважували, що забіг був важким. Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з ними.

Анатолій Малий, Ужгород, 42 роки: «Про забіг дізнався за дві години до старту. Через спеку відстань долати було нелегко. Якщо температура повітря більша +30, то організму дуже важко. Я витримав, бо загартований – у півмарафонах брав участь більше десяти разів».

Консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда: «Радий, що добіг. Важко було, бо не підготувався, під палючим сонцем бігли аж 15 кілометрів. На цих змаганнях були і професійні бігуни, і любителі. Для мене участь у таких заходах – хобі, тому головне – участь, а не перемога. Хочу відзначити велику роботу організаторів, все зроблено грамотно, на високому рівні. Проведення таких заходів є добрим, та водночас і дуже відповідальним».

Переможцям вручили спеціальні кубки і медалі. Почесну місію нагородження виконали Перечинський міський голова Іван Погоріляк та український легкоатлет, який виступав у стрибках у висоту, Рудольф Поварніцин.

Отже, переможцями Першого півмарафону листоноші Федора Фекети стали.

Жінки:

І місце – Рошко Андріана (м.Мукачево) ;

ІІ місце – Кондур Георгина (м.Мукачево) ;

ІІІ місце – Лопушевська Ольга – (м.Львів).

Чоловіки до 40 років:

І місце – Бобяк Орест (Ужгород) ;

ІІ місце – Карташов Ростислав (Львів) ;

ІІІ місце – Іванов Андрій (Ужгород).

Чоловіки від 40 до 49 років:

І місце – Малий Анатолій (Ужгород) ;

ІІ місце – Трибунський Дмитро (Ужгород) ;

ІІІ місце – Гость Микола (Міжгір’я).

Чоловіки від 50 років:

І місце – Іванов Дмитро (Ужгород) ;

ІІ місце – Крауз Марек (Польща) ;

ІІІ місце – Віда Ласло (Угорщина).

Джерело: Тетяна Грицищук, Карпатський об’єктив.

 

30 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів