Закарпатцям розповіли, як зміняться ціни на вживані автівки після скасування драконівського ввізного мита

Закарпатцям розповіли, як зміняться ціни на вживані автівки після скасування драконівського ввізного мита
Про просування та прийняття законопроекту 3251, котрий дозволить суттєво зменшити ціни на вживані європейські автівки для українських громадян, розповів один із авторів документу, народний депутат України Роберт Горват.

 

«3251 – це законопроект, який забирає основу ціноутворення при розмитненні авто. Це драконівський акциз. Ціль законопроекту – підрівняти акциз на нові автомобілі і на б.у. машини. Лише в Україні акциз на б.у. підвищений. В усіх інших країнах Європи такого нема», - зазначив Роберт Горват.

За словами нардепа, прийняття законопроекту дасть можливість українцям отримати доступ до дешевого європейського ринку вживаних автівок. При цьому автомобілі ці будуть набагато вищої якості та рівня безпеки.  

«У тій же Польщі від 2003 по 2005 рік завезли 5 млн автомобілів. Зараз у них на 1000 осіб 486 автомобілі. Взагалі середня цифра по Європі – 481 автомобіль на 1000 населення. В Україні цей показник – 281 автомобіль на 1000 осіб.  У нас самий старий вік автомобілів у Європі. Українському автомобілю в середньому 18 років. Це машини, які є машинами-вбивцями. Якщо проаналізувати статистику ДТП за той же 2015 рік, ми побачимо, наприклад, що в лобовому зіткненні "Жигуля" із "Фольксвагеном" померли всі в "Жигулях". Машини європейські обладнані таким чином, щоб зберегти життя людини або мінімізувати травму. У них пластмасові бампери. Наїзд на пішохода пластмасовим бампером і металевим бампером – це різні речі».

Згадав нардеп і про сумнозвісний АвтоЗАЗ, котрий був основним аргументом при лобіюванні вітчизняного автовиробника.

«Цього року АвтоЗАЗ випустив 4 тисячі машин. Минулого року – 5 тисяч. Я впевнений, що для 47-мільйонної країни це не економіка, це лоббі. Це люди, які тримають за хвіст власні інтереси», - зазначив Горват.

Детальніше зі змінами в ціноутворенні на нові та вживані європейські автівки можна ознайомитися на прикріплених світлинах та графіках. 

uzhgorod.net.ua

 

09 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів