Стало відомо, над чим працюватиме Словаччина під час свого головування в ЄС

Про основні пріоритети політики Словацької Республіки під час її піврічного головування у Європейському Союзі (воно розпочнеться уже з 1 липня) у середу, 29 червня, розповіла Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Буріанова.

 

«Я хочу зазначити, що Словаччина дуже довго, уважно та відповідально готувалася до цієї важливої для маленької Словаччини події – головування у Європейському Союзі. Починаючи з 1 липня, Словаччина розпочне своє шестимісячне головування. Словацькі міністри будуть головувати у десяти головних позиціях. Словацькі експерти будуть головувати і в близько 200 різних робочих групах. Їхнім головним завданням буде пошук компромісів між країнами-членами. Словаччина більш ніж будь-коли раніше знаходитиметься на європейській кухні, формуватиме рішення та європейське законодавство. Для Словацької Республіки це історична подія», - зазначила під час свого виступу Генеральний консул.

За словами Янки Буріанової, ця подія є не тільки важливим політичним викликом для Словаччини, але й можливістю для просування пріоритетів нашої зовнішньої політики в рамках ЄС.

«Під час свого головування Словаччина намагатиметься зламати бар’єри, згуртувати ЄС та вберегти його від фрагментації. Ми зосередимося на людських цінностях, гідності, свободі та демократії. Все це ми маємо саме завдяки ЄС», - відзначила Буріанова.

Серед основних пріоритетів Словаччини під час її головування в ЄС Буріанова відзначила «економічно сильну Європу, модернізацію європейського ринку, контрольовану міграцію» та ін.

Згадала Буріанова і про майбутнє України у межах Європейського Союзу.

«Словацьке головування і надалі підтримуватиме розширення ЄС. Як і раніше, особлива увага нашого головування буде приділятися глибокому реформуванню України. У свою чергу активно працюватимемо з новою європейською глобальною стратегією, яка запропонує світові глобальне бачення ЄС».

uzhgorod.net.ua

 

29 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів