Москаль знайшов роботу для закарпатських будівельників. І сказав, що буде, якщо Кабмін не дасть гроші

Москаль знайшов роботу для закарпатських будівельників. І сказав, що буде, якщо Кабмін не дасть гроші
Пошкоджені градом об’єкти соціальної сфери Виноградівщини відновлять інші райони Закарпаття.

 

Щоб уникнути тяганини з відновленням об’єктів соціальної сфери на Виноградівщині (яка найбільше постраждала від недавнього градобою), Геннадій Москаль прийняв рішення залучити до робіт інші райони Закарпаття.

– Постанова Кабінету міністрів України щодо відшкодування збитків із резервного фонду вимагає наявність проектно-кошторисної документації на кожний соціальний об’єкт, – пояснює Г.Москаль своє рішення. – Виноградівський район не має так багато будівельних фірм, щоб у стислі терміни підготувати 42 пакети проектно-кошторисної документації (саме стільки соціальних об’єктів постраждало від негоди). Тому ми вирішили підключити до цієї роботи інші райони.

Сьогодні на спеціальній нараді за участі всіх голів райдержадміністрацій, а також керівництва департаментів фінансів, соціального захисту, житлово-комунального господарства та інфраструктури, ми розподілили 42 об’єкти Виноградівщини серед інших районів. Усім головам РДА дана вказівка терміново шукати будівельні фірми, готувати проектно-кошторисну документацію й братися за ремонт покрівель Там, де шиферна покрівля пошкоджена частково, буде ставитися новий шифер, а на інших об’єктах покрівля має стати металочерепичною, щоб убезпечити будівлі від подальших можливих стихій. Через два тижні – перша перевірка щодо стану виконання робіт. Усе має бути зроблене в стислі терміни. Як тільки проектно-кошторисна документація буде готова, я особисто відвезу її в Кабмін і добиватимуся виділення компенсації за завдані збитки.

Що стосується компенсації за збитки в приватному секторі, то для виділення коштів із Кабміну ми маємо чітко пояснити, чому житло не було застраховане.  Зробимо все можливе, щоб переконати уряд виділити гроші, однак із кожним стихійним лихом робити це стає все складніше. Тому закарпатці мають взяти собі за звичку страхувати власне житло. У Європі, як і у всьому цивілізованому світі, збитки від стихії компенсує не держава, а страхові компанії. І Україна теж має рухатися в цьому напрямку.

Водночас хочу пояснити людям, що у випадку, якщо Кабмін не захоче виділити кошти на компенсацію збитків для приватного сектору, це зробимо ми на обласному рівні. У липні сформуємо новий резервний фонд обласного бюджету, з якого виділимо кошти, які будуть розподілені між постраждалими селянами як матеріальна допомога.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

30 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів