Закарпаття: зловживання у лісовій галузі продовжуються

Схоже, тема зловживання у лісогосподарській галузі – безкінечна. Принаймні, у оперативних даних податкової міліції вона зустрічається майже щотижня.

 

Так, днями слідчий відділ податкової міліції ДП? у Тячівському районі порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених ст.212 ч.3 КК України, по факту умисної несплати податків у великих розмірах головним бухгалтером Ясинянського державного лісомисливського підпри?мства. Протягом 2004 року посадові особи цього підпри?мства шляхом заниження об??ктів оподаткування умисно не сплатили податок на прибуток, ПДВ та податок з доходів фізичних осіб, чим завдали збитків бюджету на суму понад 80 тис. грн. До речі, у 1999-2000 рр. цей бухгалтер двічі притягалась до кримінальної відповідальності за подібні дії.
Ще одну кримінальну справу за матеріалами податкової міліції Тячівської ДП? порушила прокуратура району (за ознаками злочинів, передбачених ст.191 ч.2 та 366 ч.1 КК України). За фактом розкрадання колективного майна в особливо великих розмірах відповідальність нестимуть посадові особи Буштинського державного лісозаготівельного пункту. У березні цього року майстер лісу Буштинського лісництва незаконно відпустив 10 кубометрів дубового лісу в адресу тересвянського підпри?мства ?Металіка?. Проведеною на СПД перевіркою було встановлено, що товарно-транспортні накладні ? фіктивними і фактично були раніше отоварені (виписані в адресу двох приватних підпри?мців на дрова паливні). Вищевказану кількість лісу дубового працівниками податкової міліції було затримано при перевозці, описано та здано на відповідальне зберігання в товариство ?Філін-С? у Тересві.

 

26 травня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів