Стало відомо, наскільки закарпатці довіряють новій поліції

Стало відомо, наскільки закарпатці довіряють новій поліції
Відповідне соціологічне дослідження, яке виміряло ставлення жителів 5 населених пунктів Закарпаття до працівників нової патрульної поліції, провели студенти відділення соціології та соціальної роботи УжНУ.

 

Під час дослідження студенти визначили рівень довіри до поліції, ефективність роботи поліції за різними напрямками та рівень довіри до різних соціальних інституцій в Україні. Результати його були відомі ще кілька місяців тому, однак оприлюднити їх змогли тільки зараз.  

Дмитро Афанасьєв, куратор дослідження, старший викладач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ, повідомив, що дослідження проводилося у смт Дубове, Воловці, Хусті, Мукачеві та Ужгороді.

«Не можу сказати що вибірка є репрезентативною по всій області, але вона є репрезентативною для кожного окремого населеного пункту. У Дубовому, Воловці та Хусті опитування стосувалися переатестованих працівників поліції», - зауважив Афанасьєв.

Саме у Дубовому та Воловці, за словами соціологів, поліції довіряють найбільше. Тут пункт «цілком довіряю» вибрало 35,3% та 25% респондентів відповідно. Найбільше не довіряють поліції жителі Хуста, де за цей пункт віддали свої голоси тільки 18% опитаних.

У Мукачеві та Ужгороді увага респондентів зосереджувалася більше на новоствореній патрульній поліції. Тут більше половини респондентів засвідчили факт, що в тій чи іншій мірі довіряють патрульній поліції.

«Стосовно патрульної поліції, то в Ужгороді і Мукачеві людям найбільше кидається в очі робота патрульних на автошляхах, оперативна дія служби 102, охорона громадського порядку в цілому у цих населених пунктах», - повідомив Афанасьєв.

Варто також зазначити, що в усіх містах, де проводилося опитування, рівень довіри до поліції підвищився серед представників молодого покоління відносно інших вікових груп та серед чоловіків відносно жінок. 

uzhgorod.net.ua

 

13 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів