На Ужгородщині зібрали символічне зерно для "Хліба угорців"

На Ужгородщині зібрали символічне зерно для "Хліба угорців"
У Великій Доброні Ужгородського району символічно зсипали воєдино зерно пшениці, зібраної для випікання традиційного Хліба угорців, пише Голос Карпат.

 

Програма була започаткована професором-правником Ласло Корінеком як символічна акція, що об’єднує й згуртовує всіх угорців. Її суть в тому, що кожне угорське поселення, господарський колектив чи особа здають в загальний “кошик” певну кількість зерна, з якого відтак випікають буханці та хлібобулочні вироби. Останні роздають сирітським закладам, дитячим будинкам, релігійним ліцеям, одиноким та престарілим, усім нужденним.

“Нинішнього року закарпатські угорці знесли у Велику Добронь загалом 44 тонни зерна. Воно надійшло з 109 поселень, майже з кожного, де проживають угорці,– розповідає голова обласного благодійного фонду “Про агрікултура Субкарпатіка”, фермер з В.Доброні Ласло Оргіді.– Воду для замісу тіста брали із джерела, де бере початок Тиса.”

Зерно, що залишиться після випікання хліба, роздадуть дитячим будинкам та навчальним закладам, які утримують історичні релігійні громади краю.

 

07 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів