Що нового готує школа закарпатським "першачкам"

Що нового готує школа закарпатським "першачкам"
Українська школа повинна заохочувати дітей до навчання, робити їх успішними, а не закомплексованими, – каже міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

 

За словами міністра, важливо не дати дитині втратити інтерес до навчання. Для цього потрібно переглянути зміст освіти, який часто перевантажений великою кількістю інформації.

Не менш важливим також є оновлення методів навчання. Міністерство освіти і науки оновило програми початкової школи і змінює методичні рекомендації для вчителів. Відповідні рішення будуть прийняті колегією Міністерства освіти і науки України на початку серпня.

Успіх впровадження оновлених програм значною мірою залежить від розуміння та підтримки вчителями цих змін. Міністр закликала педагогів на серпневих конференціях у регіонах організувати засідання методичних об’єднань вчителів початкової школи і обговорити оновлені програми та методичні рекомендації до них.

Наприклад, відповідно до нових рекомендацій першачки будуть писати олівцем замість ручки. Це дозволить дітям не боятися власних помилок, адже ручкою потрібно закреслювати або виправляти. А це часто призводить до психологічних травм у дітей, особливо коли доводиться виривати сторінки з зошита і переписувати ще раз.

Крім того, у програмі для початкової школи з англійської мови першокласники не будуть відтворювати графічне зображення слів, а більше уваги приділятимуть розвитку усного мовлення. Втілення прийнятих змін залежатиме значною мірою від професійної підготовки і мотивації педагогів. Одним із способів підвищення мотивації була названа добровільна сертифікація, за результатами якої вчителі зможуть отримати надбавку до заробітної плати.

 

30 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів