Сотня школярів долучилася до велопробігу з Ужгорода до Словаччини

Сотня школярів долучилася до велопробігу з Ужгорода до Словаччини
Вихованці позашкільних навчальних закладів турично-краєзначого профілю України стали учасниками Міжнародного велопробігу «Геркулес на колесах» (Україна – Словацька Республіка). У велопробігу взяли участь близько 100 представників учнівської молоді з України, Королівства Норвегія та Словацької Республіки, повідомили в Департаменті освіти і науки Закарпатської ОДА..

 

Маршрут велопробігу розпочався в Ужгороді та завершився біля озера Домаша у Словаччині. Стартували юні велосипедисти біля стін Ужгородського замку. Учасників велопробігу вітала генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова.

На території Словаччини дітей чекала урочиста зустріч із народними піснями і танцями. Від кордону до міста Сніна учасники велопробігу подолали 58 км, а наступного дня ще 16 км по гірським дорогам до музею Земплінська Хамра. 

Велосипедисти зустрілися з легендою маунтинбайку, багаторазовим чемпіоном турнірів Філіппом Польцем. Діти мали змогу поспілкуватися з відомим спортсменом та отримати професійні поради.

Завершився маршрут велопробігу біля мальовничого озера Домаша. Учасники заходу отримали медалі та призи, а також спробували себе у веслувальних видах спорту: катанні на каяках, каное та віндсерфінгу.

Організатором участі українських дітей у Міжнародному велопробігу «Геркулес на колесах» став Закарпатський обласний центр туризму, краєзнавства, екскурсій учнівської молоді. Проект був реалізований в рамках грантової програми транскордонного співробітництва словацької та норвезької сторін.

 

19 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів