Кухню в ужгородському ресторані, де отруїлися люди, майже не контролювали

Кухню в ужгородському ресторані, де отруїлися люди, майже не контролювали
Працівники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провели обстеження ресторану "Прага" та санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху кишкової інфекції. 

 

Виявлено такі порушення санітарного законодавства: відсутні документи про якість харчових продуктів та питної бутильованої води, яка використовується для приготування їжі, нормативно-технічна документація на страви, особові медичні книжки у двох працівників закладу тощо. Спеціалістами Держпродспоживслужби керівнику закладу направлено припис про усунення виявлених недоліків та рекомендовано тимчасово призупинити діяльність ресторану. 

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Сьогодні на брифінгу в обласній клінічній лікарні повідомили, що фахівці СЕС вже обробили 300 кв. м ресторану. Це зал, кухня, тераса і навіть сходи. Також було обстежено родичів хворих та персонал закладів.

 

23 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів