Борис Петровський: Потрібно пройти довгий шлях для того, щоб створити боєздатну команду

Борис Петровський: Потрібно пройти довгий шлях для того, щоб створити боєздатну команду
2 вересня розпочався чемпіонат України з гандболу в жіночій суперлізі. Наші «Карпати» провели двоматчевий виїзний тур у Тернополі з місцевим «Економуніверситетом».

 

Напередодні від’їзду команди на поєдинки головний тренер команди Борис Петровський охоче відповів на запитання журналіста uzhgorod.net.ua.

– Як готувалися до чемпіонату, в якому стані підійшли до старту, з якими проблемами зіткнулися?

– Після завершення минулого чемпіонату команду залишили більшість гандболісток основного складу: Беата Смерека, Надія Воронова, Дарина Каганець, Олена Косік, Марина Лебедєва, Іванна Мигович, Дар’я Кот, а на заміну їм прийшла молодь. Зібралися 11 липня, пройшли тестування, провели тренувальний збір в Кострині. Потім відбулися кілька спарингів, вдалося зіграти на турнірі в Угорщині й вже 2 вересня розпочинаємо чемпіонат виїзним матчем проти тернопільського «Економуніверситету». 

– Хто з’явився в розташуванні «Карпат» замість цілої групи гравців, які залишили команду?

– Є кілька гандболісток із ДЮСШ м. Запоріжжя, з першої ліги до нас перейшла Ольга Сухецька з Тернополя, на оглядинах перебуває Ірина Дронова з Одеси, яка в минулому виступала за київський «Спартак»   та криворізьку «Спарту», є ще ряд молодих закарпатських гандболісток.

– Нещодавно відбувся суперкубок країни, в якому мали взяти участь і «Карпати», однак ваша команда чомусь відмовилася брати участь у боротьбі за цей трофей…

– Про проведення Суперкубку нас запізно повідомила Федерація гандболу України, в нас на цей термін вже була запланована участь у турнірі в Угорщині й складений бюджет під ці змагання. Якби в календарі ФГУ внесла матчі за суперкубок заздалегідь, то й будували б плани вже під нього. Та й чемпіонат досить-таки скоро розпочинається, однак федерація на вимогу команд не погодилася перенести наш поєдинок на резервний день. 

– Задоволені грою молодих гандболісток в товариських матчах?

– Відверто, то ні. В нас багато проблем, потрібно пройти довгий шлях для того, щоб створити боєздатну команду. 

– Чи слідкуєте за ситуацією в своїх майбутніх суперників у суперлізі?

– Наш головний конкурент – львівська «Галичанка» нещодавно виграла суперкубок. Окрім чемпіонату України, львів’янки виступатимуть в європейському Кубку ЄГФ та Балтійській гандбольній лізі, а це близька 70 ігор в сезоні. Фаворитом чемпіонату вважаю і херсонську «Дніпрянку», в якій  окрім втрати Проценко, яка перебралася до Польщі попередній склад команди зберігся. Підсилився й київський «Спартак» випускницями-гандболістками з Броварського інтернату. Але  київську команду покинули досвідчена Казаєва, травмувалася гравець національної збірної Олена Рудько. Практично не змінив свій склад  миколаївський «Реал», який також буде нашим серйозним конкурентом. Тернопільський «Економуніверситет» – молода команда, яка підсилилася юними львів’янками, тому цей матч також не стане легким для нас. 

– Які завдання стоять перед командою на сезон?

– Поки що з керівництвом клубу про завдання на сезон не йшлося, але, звісно, будемо грати на перемогу в кожній грі.

– «Карпати» також виступатимуть у європейському Кубку Виклику, ваші суперники вже відомі?

– Перший етап розіграшу ми пропускаємо, а в наступному (1/16 фіналу)гратимемо в жовтні з переможцем італійсько-швейцарського протистояння – «Aріосто» (Італія) / «Ротвайсс» (Тун, Швейцарія). 

– Що б хотіли побажати своїм підопічним напередодні старту сезону?

– Взаємного терпіння, повної самовіддачі, мотивації, щоб за короткий час вирости в хороших гандболісток. 

Розмову записав Роман СЕНИШИН. Фото автора: Борис Петровський дає настанови підопічним під час тайм-ауту.

 

04 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів