Михайло Рівіс: невже аеропорт «Ужгород» потрібен лише Закарпаттю?

Михайло Рівіс: невже аеропорт «Ужгород» потрібен лише Закарпаттю?
Свій черговий робочий тиждень голова Закарпатської облради Михайло Рівіс розпочав із виїзної наради в міжнародному аеропорту «Ужгород», де йшлося про модернізацію та подальше функціонування єдиного  в Україні гірського летовища.

 

Участь у нараді взяли представники Державної авіаційної служби України на чолі з директором департаменту аеронавігації Віталієм Сімаком, Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, члени профільної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій при облраді, яку очолює Андрій Андріїв, а також директор департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр та керівництво аеропорту, інформує прес-служба Закарпатської облради.

Михайло Рівіс одразу ж задав жорсткий та діловий тон і перейшов до проблемних питань, які потребують дієвих заходів, спрямованих на збереження і покращення умов функціонування аеропорту, які мають забезпечити рівень безпеки авіаперевезень. Також йшлося про сертифікаційну придатність інфраструктури летовища, яка повинна відповідати європейським нормам.

– Давайте перестанемо підходити до проблемних питань як чиновники і мислитимемо реально: невже аеропорт «Ужгород» потрібен лише Закарпаттю? Нині краянам доводиться їхати у Дебрецен (Угорщина) або Кошіце (Словаччина), аби швидко та зручно дістатися до будь-якого місця. Нам незрозуміла політика центру, де все робиться, аби на Закарпатті не діяв єдиний в Україні гірський аеропорт, - зауважив Михайло Михайлович, додавши, що так не повинно бути. - У 21-му столітті область не може залишитися без авіаційного сполучення!

Його підтримали присутні крайові депутати, а Петро Добромільський зазначив: «Я так розумію, що аеропорт – це бізнес: є польоти, є прибуток. Та нині авіакомпанії оминають Ужгород через неприбутковість польотів та мінімальну завантаженість пасажирами». Далі він уточнив, що основна причина відмов, це – відсутність міжурядової угоди між Кабміном та Словаччиною.

Михайло Рівіс запевнив представників Украероруху та Державіаслужби, що обласна влада максимально докладає зусилля, аби витягти аеропорт з боргової ями, вкладає в розвиток інфраструктури летовища, але має бути чітка позиція Києва щодо подальшої безперебійної діяльності аеропорту.

Зі свого боку представники Украероруху наголосили, що потрібне втручання місцевої влади, аби найшвидше врегулювати питання незаконної видачі земельних ділянок та будівництва на них житлових будинків, що спричинило обмеження огляду посадкової смуги з диспетчерської вежі. Крім того, є питання до аеронавігаційного та радіотехнічного забезпечення польотів.

– Обласна рада спільно з мерією Ужгорода найближчим часом розгляне документи щодо виділення цих земельних ділянок та згідно законодавства через суд буде скасовано незаконні рішення попередніх мерів обласного центру.  Ці прилеглі ділянки повинні належати аеропорту та відповідати нормам забудови приаеродромної території, - підкреслив Михайло Рівіс.

Він також дав доручення керівництву аеропорту забезпечити своєчасне освоєння коштів та виконання робіт з будівництва огорожі, капітального ремонту будівель летовища, що фінансуються з ДФРР та обласного бюджету.

У ході наради обговорено питання щодо необхідності продовження активного діалогу зі словацькою стороною у частині зальоту літаків на територію Словацької Республіки та організації обслуговування повітряного руху на території Ужгородського аеропорту.

На завершення голова облради разом з членами профільної комісії оглянули стан взлітно-посадкової смуги, проведені роботи з огородження території аеропорту та прилеглі житлові забудови.

 

 

12 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів