Закарпатських рятувальників та їх техніку освятили до професійного свята

Закарпатських рятувальників та їх техніку освятили до професійного свята
15 вересня закарпатські рятувальники провели урочисті заходи з нагоди свого професійного свята – Дня рятівника, який відзначається у державі 17 вересня, повідомили в УДСНС у Закарпатській області.

 

Розпочались урочистості із богослужіння біля храму-каплиці на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Священнослужителі та рятувальники попросили в Бога благословення та легкої долі для себе та своїх рідних, а також помолились за мир на території нашої держави. Після цього відбулось освячення особового складу, техніки та спорядження, що були представлені до уваги гостей свята на плацу загону.

Далі в актовому залі загону з вітанням до присутніх звернувся начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Роман Гудак.

"За 20 років наша служба зазнала багато трансформацій та реформ. Ми і зараз стоїмо на порозі нового, більш масштабного реформування – наближаємося до служби порятунку європейського взірця. При цьому хочу сказати одне – незалежно від назви чи функціонального підпорядкування, нашим покликанням незмінно було, є і буде – порятунок людей та надання допомоги всім хто цього потребує. За ці роки бійцями ДСНС було врятовано більше тисячі життів, надано допомогу мільйонам громадян, збережено від лиха майна на мільярди гривень. Триватиме ця невпинна благородна справа й надалі", – зауважив у своєму виступі Роман Гудак.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували тих рятувальників, які загинули, виконуючи свої обов’язки.

Привітати рятувальників прийшло чимало поважних гостей. Серед них: начальник Управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин, т.в.о начальника Головного Управління Національної поліції України в Закарпатській області Степан Довгунь, заступник начальника Управління Служби безпеки України у Закарпатській області Євген Василенков, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр-Василь Гарновдій, заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Плющ та інші.

Найкращі рятувальники краю були відзначені високими нагородами: почесними грамотами, грамотами та подяками ДСНС України; Закарпатських обласної державної адміністрації та обласної ради; Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту та Закарпатської обласної ради ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту. Окремим рятувальникам були присвоєні чергові спеціальні звання.

 

15 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів