На круглому столі в Ужгороді запропонували створювати офшори в Україні

На круглому столі в Ужгороді запропонували створювати офшори в Україні
Напередодні, 22 вересня 2016 року, в Ужгороді відбувся круглий стіл: «Шляхи лібералізації податкового законодавства та концепція організації фінансового контролю в Україні».

 

Організувала захід в обласному центр Закарпаття Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України», повідомили у ДФС у Закарпатській області. 

– Сьогодні обговорити такі важливі для суб’єктів господарської діяльності та контролюючих органів питання зібрались поважні учасники на чолі з Гріголом Катамадзе, Президентом ВГО «Асоціація платників податків України». Учасниками круглого столу, є, зокрема, Юрій Сакалош – заступник начальника ГУ ДФС у Закарпатській області, Степан Кіяк – заступник начальника ГУ ДФС у Закарпатській області, представники Закарпатської ОДА, інститутів громадянського суспільства, науковці, керівники підприємств та підприємці, –  підкреслила модератор круглого столу – Марта Волощук, голова Ради Територіального відділення ВГО «АППУ» в Закарпатській області.

– Я приїхав поділитись із вами нашими думками – над чим працює останні півтори місяці Асоціація платників податків України. Дискусія щодо шляхів реформування податкової системи України йде з початку відновлення державної незалежності. Ми, як одна з великих бізнес спільнот в Україні, наполягаємо на тому, що не має альтернативи ліберальній податковій реформі, – зазначив під час свого вступного слова Грігол Катамадзе, Президент ВГО «Асоціація платників податків України». 

За словами Грігола Катамадзе, насправді тиск на бізнес - це не проблема фіскальної служби, це проблема законодавства, яке існує. На його думку, фіскальна служба працює в тих умовах, і за тими правилами гри, які затвердили їй законодавці. 

На думку Юрія Сакалоша, зараз активно обговорюється питання про те, кому і які контролюючі функції передати. Проте, головне питання, на його думку, полягає в тому, як спростити та зробити зручне адміністрування, зменшити податкове навантаження. Бізнесу все одно хто буде контролювати, – чи Мінфін, чи ДФСУ, бізнес цікавить кількість податків та розумна ставка податку і  легкість адміністрування.

Відтак під час круглого столу учасники обговорили і питання офшорів.

 Зокрема Грігол Катамадзе виловив думку, що офшори потрібно створювати в Україні, щоб іноземні кошти йшли в Україну, для того щоб інвестор почав вкладати гроші в український бізнес потрібно створити прості та зрозумілі податкові правила, аби людина без спеціальних знань та навичок розуміла, як вираховувати та як сплачувати податок, і щоб цей процес займав якомога менше часу.

В підсумку обговорення учасники круглого столу дійшли згоди, що необхідно дуже прискіпливо та виважено пропонувати зміни до податкового законодавства, до реформування фіскальної служби, адже від цього залежить  і бізнес клімат в Україні, і інвестиційна привабливість та й розвиток українського суспільства загалом.

 

 

 

23 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів