В Закарпатті надходження від туристичного збору становлять понад 8 мільйонів гривень

В Закарпатті надходження від туристичного збору становлять понад 8 мільйонів гривень
Впродовж п’яти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Закарпатської області сплачено 8,1 млн грн туристичного збору. Зокрема, у травні перераховано до місцевих скарбниць 1 млн 941 тис. грн.

 

Протягом січня-травня 2023 року більшу частину збору сплатили юридичні особи – понад 4 млн грн. Фізичні особи-підприємці спрямували до місцевих скарбниць майже 3 млн 929 тис. грн.

Податківці нагадують, що туристичний збір справляється за рішенням територіальної громади про встановлення туристичного збору і де встановлені податкові агенти. Ставка туристичного збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

Разом переможемо!

Слава Україні!

ДПС у Закарпатській області

 

20 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів