Народні пісні в сільському клубі на Тячівщині записував японський фольклорист

Народні пісні в сільському клубі на Тячівщині записував японський фольклорист
На Тячівщину знову завітав японський фольклорист Норіо Інагакі, котрий веде дослідницьку діяльність в Інституті фольклору і архівів Румунської академії наук у м.Клуж.

 

Як пише ТячівNews, більше двох років тому японець розпочав проект, метою якого є віднайдення найяскравіших зразків нематеріальної культурної спадщини різних етносів, що населяють Україну, Румунію, Болгарію та Сербію.

Японський фольклорист знову відвідав ТячівщинуДослідник має на меті задокументувати найбільш характерні пісенні й танцювальні цікавинки та створити тематичну відеотеку на базі згаданого інституту, а крім того – видати монографію з порівняльним аналізом відшуканих взірців.

Від початку свого дослідження Норіо Інагакі вже мав нагоду познайомитись із культурною спадщиною в сусідній Івано-Франківській області та на Закарпатті, де вивчав волоський колорит у пісенно-танцювальних традиціях Виноградівщини. 

У лютому, цього року на базі районного будинку культури, Н.Інагакі вже записав автентичний музичний матеріал у виконанні народних троїстих музик родини Маньо, скрипаля Івана Шімана (смт. Солотвино ), на цимбалах грав Василь Антонович Гудак начальник відділу культури РДА. Старовинні народні пісні прозвучали від вокального ансамблю клубу с. Новобарово (керівник Валентина Лар).

Цього разу японський дослідник у супроводі завідувача відділу народної творчості обласного організаційно-методичного центру культури Віталія Раца за сприянням відділу культури Тячівської райдержадміністрації побував у с. Новоселиця де записав обрядові весільні пісні у виконанні учасників фольклорного колективу «Мрія», які зібралися у сільському клубі (зав.клубом Кошілка Г.І.).

 

02 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів