Булави, м’ячі та розмаїття камінців: скільки коштує бути гімнасткою

Булави, м’ячі та розмаїття камінців: скільки коштує бути гімнасткою
Художня гімнастика завжди захоплювала своєю видовищністю, а гімнастки – грацією та гнучкістю. Вони вправно володіють не лише своїм тілом, але і п’ятьма предметами, з якими виступають. І коштують ці предмети не дешево.

 

Видання «Uzhgorod.net.ua» промоніторило ціни на інвентар та одяг художніх гімнасток

Так, дорослі булави коштують від 1700, стрічка – від 500 до тисячі гривень, залежно від забарвлення. Ручка до стрічки також не дешева – від 700 до 1200 гривень. Футляр для стрічки з котушкою – більше 800. М’яч та скакалка коштують приблизно однаково – від 1200 гривень, проте перламутрові м’ячі дорожчі – 2300 гривень. 

Найдешевшим з усіх предметів є обруч – від 500 гривень, обмотка на нього – ще дві сотні. Чохол обійдеться у 700 гривень.

Тренувальний одяг потягне ще на три-чотири сотні, зимовий варіант треба доповнити ще шерстяними гетрами та светром за 300 гривень.  Чешки коштують від 170 до тисячі гривень. Змінювати їх потрібно кожні три-чотири місяці. 

Найдорожчими є купальники для виступів. Тут вартість починається від півтори тисячі гривень. Верхньої межі вартості тут нема: кожен обирає те, що йому по кишені. Середня вартість купальника – три тисячі гривень. На вартість впливає, передусім, кількість та розмір камінців, якими декорують костюм. Спортсменки, які виступають на європейських та світових першостях, зазвичай, шиють собі нові костюми на кожні змагання.  

За підрахунками «Uzhgorod.net.ua» найскромніший набір гімнастки коштує близько десяти тисяч гривень. І це без урахування додаткових аксесуарів та іміджевих дрібниць, таких як іменний светр чи трико, сумки та рюкзаки з логотипами школи, спортивні костюми з вишивкою чи камінням. 

Проте, потрібно пам’ятати, що по той бік краси стоїть титанічна праця спортсменок та тренерів, які працюють по чотири-шість годин на день, щоб ми могли насолоджуватись красою їхніх виступів. 

 

04 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів