Здавати на водійські права будуть по-новому

Здавати на водійські права будуть по-новому
Законопроект №5184 «Про дорожній рух і його безпеку» зареєстрований у Верховній Раді й перебуває на опрацюванні в профільних комітетах.

 

Коли він стане Законом, то здавати на права українці будуть по-новому, оскільки принципи іспитів ґрунтуються на відповідних директивах ЄС.

Зараз у екзаменаційних квитках багато питань влаштовані так, щоб збити з пантелику екзаменованих. Наприклад, хто почне рух другим, виберіть тільки правильні (неправильні) відповіді на питання і не тільки це. Наповнення «квитків» умовно-універсальне для всіх категорій транспорту.

На ділі ж водій, перебуваючи за кермом, може робити (або не робити) тільки одну дію. Він не повинен вирішувати за водія трамвая, велосипедиста і машину «швидкої». Він повинен точно знати тільки те, що робить він. Тому, нові питання стосуватимуться рішень водія, тобто так, ніби він за кермом і приймає рішення в реальній дорожній обстановці. Також наповнення тесту буде розділено для різних категорій транспорту. У мотоциклістів є свої особливості поведінки на дорозі, скажімо, не такі, як у водія 40-тонного тягача, і це буде враховано.

Теоретичні тести проводитимуться в Центрах тестування шляхом відповіді на поставлені тестові питання в режимі реального часу (он-лайн), які формуються на сайті Державного реєстру безпеки дорожнього руху. На кожному екзаменаційному місці встановлять відеокамери, записи з яких будуть зберігатися протягом трьох років. Підходити і розмовляти з екзаменованими, торкатися до органів управління комп’ютером іншим присутнім буде заборонено, як і використовувати будь-які допоміжні пристрої (смартфони, планшети, навушники «блютуз» тощо).

Теоретичний тест повинен містити від 30 до 50 питань – в залежності від категорії транспортного засобу. При цьому допускається не більше як 10% помилкових відповідей. Якщо проводиться «доздача» на категорію вище, то тест буде тільки за додатковими питаннями, які стосуються нової категорії (вантажівка, автобус). Якщо одночасно претендент бажає отримати кілька категорій, то тест формується за вимогами найвищої з них.

Офіційні питання теоретичного тесту публікувати забороняється. Вчити слід Правила, а не «зубрити» квитки.

Після успішного складання теоретичного тесту претендент отримує статус «кандидат у водії» і може перейти до практичного навчання водінню.

Джерело: ukrainians.today

 

05 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів