Від проекту ЄОТС ТИСА Закарпаття очікує високих взаємовигідних результатів, - голова обласної ради

Від проекту ЄОТС ТИСА Закарпаття очікує високих взаємовигідних результатів, - голова обласної ради
На програму «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» передбачається грант ЄС близько 80 мільйонів євро направлені на розвиток інфраструктури, туризму, охорони навколишнього середовища, збереження культурної

 

У четвер, 10 листопада, з робочим візитом Закарпаття відвідала делегація області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) на чолі з головою Загальних зборів області Оскаром Шестаком.

Головна мета візиту угорських партнерів - узгодження позицій сторін у рамках співпраці двох партнерських  областей щодо проектних пропозицій з метою їх участі, у т.ч. ЄОТС ТИСА у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу, зокрема в програмі «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» . 

У ході перемовин Михайло Рівіс щиро подякував поважним гостям за приїзд у наш край та всебічну підтримку і допомогу Закарпаттю. Він також подякував  фахівцям Угорського центру розвитку в Будапешті і Брюсселі, які уже здійснили аналіз грантових програм і  приступили до інвентаризації можливостей з підготовки проектів на отримання фінансової допомоги ЄС.

Очільник облради  також зазначив, що «від проекту ЄОТС ТИСА ми очікуємо взаємовигідних високих результатів» та додав:

- Дуже приємно відзначити, що між нашими країнами є порозуміння і співпраця, що уряд Угорщини, його Прем’єр-міністр щиро переймаються життям закарпатських угорців та Закарпаттям в цілому. Тому я вірю, що наші проекти будуть реалізовані успішно, що співробітництво набиратиме обертів та міцнішатиме, - наголосив Михайло Рівіс і відзначив, що введення безвізового режиму з ЄС для жителів Закарпаття великого значення не має, бо закарпатці успішно користуються правом малого прикордонного руху і без проблем їздять у сусідні країни – Угорщину, Словаччину, Румунію і навіть Польщу.

Шестак Оскар зі свого боку також подякував за запрошення відвідати наш край та предметно обговорити питання подальшої співпраці . 

- Для нас дуже важливо, аби співпраця продовжувалася, аби напрацювання із Закарпаттям за 10 років мого керівництва у Зборах, 8 з яких є  їх головою,  мали розвиток і успіх, - мовив Шестак Оскар  та  підкреслив, що ЄОТС ТИСА це – далеко не єдина можливість знайти точки дотику між областями, є низка інших шляхів, які слід використовувати продуктивно задля добра наших громад. Наголошувалось, що  сторони ще влітку цього року підготували базу даних проблемних питань і на її основі здійснено глибокий аналіз щодо можливостей з підготовки проектів на отримання фінансової допомоги ЄС. Таких проектів на сьогодні сформовано понад 20, які й презентувала уповноважена директора Угорського центру розвитку Йоганна Шаркозі. 

Прес-служба Закарпатської обласної ради

 

10 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів