Футболісти «Федора Медвідя» вдруге поспіль здобули кубок Ліги Чемпіонів. Не обійшлося без скандалу

Футболісти «Федора Медвідя» вдруге поспіль здобули кубок Ліги Чемпіонів. Не обійшлося без скандалу
Футбольний сезон добіг свого завершення, його родзинкою став фінал Ліги Чемпіонів між командами «Колос» (Камянське) та минулорічним володарем цього трофею новодавиківським ФК «ім. Федора Медвідя».

 

 Погода цього разу не милувала, хоча на пізню осінь затяжний холодний дощ – типова на цю пору року. Незважаючи на це, на іршавському стадіоні зібралася чимала кількість публіки, глядачі чекали на фінал, який чомусь не хотів починатися, стрілка годинників вже обернула на четверть третього, а  команди не спішили виходити на поле, змушуючи нервувати вболівальників.

Трибунами прокотилася інформація, що колектив із Мукачівщини не хоче виходити на поле через те, що арбітри до матчу не допускають їх нападника – Івана Делегана.  Як виявилося, за інформацією в кулуарах Іван отримав у минулому матчі картку, яку судді забули внести в протокол, виправив арбітр свою помилку  лише через кілька днів. Тож звісно, давидківці планували свій склад за участю забивного нападника, тому й сталася заминка перед грою через з'ясування технічних проблем. Та все ж команди вийшли на поле,  глядачі заспокоїлися – матч розпочався.

Стадіон м.Іршава

Глядачів – 850

«Колос» (Камянське) – «Ф.Медвідя» (Нове Давидково) – 1:2 (1:2)

Голи: Симканич  4- Є.Качур 12 , Калій 33

«Колос»: Черепко Андрій, Максим Руслан, Симканич Василь, Бровдій Іван, Кільо Михайло (Нестеренко Олександр 63), Сіка Віктор, Пепер Рудольф, Гобацевич Михайло, Іванич Василь (к), Попюрканич Петро, Буряк Іван.

Запасні: Малинкович Петро, Крачковський Сергій, Михайлець Олександр.

Тренер: Юрій Соломка

«Ф.Медвідя»: Горчак Олександр, Кампов Сергій, Медвідь Сергій, Орос Михайло, Калій Михайло (к), Качур Євген, Сироватко Андрій, Варга Юрій (Качур Євген 83), Олексик Олександр, Кабацій Михайло, Стець Юрій.

Запасні: Балаж Євген, Делеган Іван, Кузьма Олександр, Варга Едуард, Мердеєв Вадім.

Тренер: Мердеєв Вадим.

Попередження: Бровдій 40, Іванич 57, Попюрканич 90+5 - Орос 45+1, Кампов 53, Калій 58

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород);

Асистенти арбітра: Денис Дудаш, Ілля Вовчанський (Ужгород);

Четвертий арбітр: Вадим Рубей (Іршава).

Делегат ФФУ – Василь Попович (Іршава)

Інспектор – Віктор Шварц (Мукачівський район).

Стартові хвилини гри були за номінальними господарями, які завдали першого удару на 2-й хвилині , надійно зіграв воротар. А вже, вже на 4-й хвилині удар Василя Симканича з 27 метрів для голкіпера давидківців став невідпорним, ковзкий м’яч проліз по-під рукою воротаря  – 1:0. Здавалося, що швидкий гол  ще більше заведе господарів і вони зможуть і надалі розвинути стартовий успіх, та їх намагання швидко зупинив красень-гол від Євгена Качура. На 12-й хвилині прудкий Юрій Варга пройшов правим краєм і віддає в центр на лінію штрафного майданчика передачу на Євгена Качура, який ефектно пробиває в дотик у падінні вийшло точно в кут – воротар «Колоса» Андрій Черепко був безсилим. Вже через двадцять хвилин Давидково виходить уперед. Гості заробили право на штрафний удар – Євген Качур навісив на лінію воротарського майданчика, де верхову боротьбу в захисників та воротаря виграв цупкий Михайло Калій і перекинув м’яч в сітку воріт суперника . 2:1 – повели  земляки славного  Ф.Медвідя.  Правда, далі ініціативу перехопили господарі, але витиснути дивідендів з значного відсотка володіння м’ячем не змогли.  В цей відрізок часу гра проходила в центрі поля, з великою кількістю єдиноборств, дрібних фолів. Сподобалася гра досвідченого захисника «Ф.Медвідя», який кілька разів на замахові прибирав  настирливого нападника кам'янської команди Михайла Кіля, який летів в підкаті на м’яч, в а в результаті  залишився ні з чим. Вже на останній хвилині першого тайму колектив з Іршавщини заробив перспектив штрафний удар метрів за 25 до воріт, але удар зі стандарту був не точним.

У перерві відбулося нагородження команди ФК «Заріччя», яке стало бронзовим призером. Керівництво ФК «Лаз» вирішило проігнорувати поєдинок за 3-е місце й команда не зявилася на футбольний матч. 

Перші хвилини другої половини зустрічі надактивними були футболісти «Колоса». На 51-й хвилині на оперативний простір виривається Михайло Кільо та в останній момент в підкаті загрозу ліквідовують оборонці давидківської команди, м’яч відскакує на хавбека господарів Івана Бровдія, той з другого дотику пробиває по володіннях Горчака, Олександр чіпляє смугастого кінчиками пальців,  м’яч вдаряється об поперечину й знову повертається до рук кіпера. На 62-й хвилині крайній вінгер кам'янської команди завдає удару в дальній кут – трохи неточно від цілі.

А на 63-й хвилині стався скандальний епізод, який на мою думку, зіпсував усю гру. Господарі організували стрімку атаку правим флангом, йде подача в воротарський майданчик, гравець «Колоса» продовжує політ м’яча на дальню стійку, де його точно замикає Іван Буряк. Але асистент арбітра піднімає прапорець й показує офсайд,викликавши хвилю обурення в місцевої торсиди  та гравців «Колоса», далі відійшовши кілька метрів, просигналізував арбітру про взяття воріт. 

Тут уже завелися гравці та вболівальники «Ф.Медвідя». Всі накинулися на асистента арбітра й гості й господарі, далі увага гравців перейшла на головного арбітра, який вирішив зійти з поля, мабуть для з'ясування істини в відеоператора. За кілька хвилин гра відновлюється вільним ударом – відповідно гол не був зарахований. Звісно, після цього як гравці так і вболівальники були заведені й добре, що все скінчилося без ексцесів, правда поліціянтам довелося побігати довкола поля, щоб загасити спалахи цієї агресії й розборонити різні сутички між вболівальниками.  Хоча робота поліції бажає бути кращою, потрібно діяти на упередження, а не після того як вболівальники зчепляться, та й стояти не обабіч біля трибуни, а між вболівальниками по обидві сторони поля,щоб вчасно реагувати, а не діяти вже постфактум.

Господарі до кінця зустрічі мали мінімум дві нагоди зрівняти рахунок. На 80-й хвилині удар з 30 метрів від Василя Іванича  бере на себе поперечина, а на відскоці першим грає Іван Буряк, який в дотик пробиває – знову в сантиметрах від стійки. Далі господарі заробили право на штрафний удар, але цього разу давидківців виручає воротар.

А от гості на 89-й хвилині могли остаточно зняти питання щодо визначення переможці у зустрічі – Андрій Сироватко виходом віч-на-віч з воротарем завершував гостру контратаку. Та в цій дуелі переможцем став воротар «Колоса» Андрій Черепко.  А вже через хвилину пролунав фінальний свисток арбітра, який засвідчив перемогу   давидківців, хоч і зі скандальним присмаком.

В церемонії нагородження брали участь лише футболісти «Ф. Медвідя», а  гравці з Кам'янського вирішили навіть не брати свої нагороди через невдоволення арбітражем.

Роман СЕНИШИН для uzhgorod.net.ua

 

27 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів