Янукович - знову до Москви за нафтою

Прем’єр міністр України Віктор Янукович вдруге за останній місяць їде до Москви, щоби взяти участь у десятому засіданні міжурядової російсько-української комісії та вирішити питання поставок в Україну російської нафти.

 

Як повідомляють російські засоби масової інформації, пан Янукович домагатиметься скасування податку на додану вартість при експорті нафти в Україну, де зараз трива? енергетична криза.

Раніше експерти припускали, що у разі скасування цього податку вартість нафтопродуктів всередині України може знизитися більше ніж на десять відсотків.

Проте поки що достеменно невідомо, чи погодиться російська влада на таку поступку - адже доходи від продажу нафти ? головною складовою російського держбюджету.

Полегшення умов оподаткування при експорті, у тому числі, передбачають нещодавно укладені угоди про створення ?диного економічного простору, але тепер урядам обох країн доведеться вирішувати, як реальні економічні поступки мають співвідноситися з політичними рішеннями.

У п?ятницю стало відомо про те, що у Москву поїде й український президент Леонід Кучма. Він ма? намір взяти участь у неформальному засіданні керівників країн СНД, які обговорюватимуть майбутній саміт організації в Астані та святкування перемоги у Другій світовій війні.

 

03 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів