Юні закарпатські фехтувальники привезли з етапу Кубка світу бронзові нагороди

Юні закарпатські фехтувальники привезли з етапу Кубка світу бронзові нагороди
Двоє закарпатських фехтувальників – Артем Матевосов та Дарина Варфоломеєва - у складі юніорської збірної України  з фехтування на шпагах у командних змаганнях (міксі – двоє дівчат та двоє хлопців) здобули бронзові нагороди етапу Кубка світу, який 4 грудня відбувся в словацькій Братиславі. 

 

В боротьбі за бронзу українці схрестили шпаги з російськими фехтувальниками й зуміли перемогти останніх в запеклому протистоянні.

З самого початку змагань українцям було нелегко - кожна перемога давалася важко. В 1/4 фіналу Інна Бровко, Євген Горбачук, Катерина Чорній, Павло Лиманський, Артем Матевосов і Дарина Варфоломеєва з мінімальною перевагою здолали поляків, завершивши зустріч із рахунком 36:35 на свою користь.

За право бути у фіналі українські шпажисти боролися з угорцями, які вважалися фаворитами змагань. Як зазначив нашому сайту ужгородець  Артем Матевосов, у складі угорської команди вийшов чемпіон Угорщини серед дорослих Дьордь Шиклоши, який і зіграв ключову роль у перемозі для своєї команди.  Протягом усього поєдинку наша збірна відставала від опонентів. Переломним моментом став бій Інна Бровко - Кінга Надь, де українській фехтувальниці  вдалося відіграти достатню кількість уколів, щоб зробити розрив між суперниками мінімальним - 32 - 33. Але, на жаль, цього було недостатньо. У вирішальному поєдинку Павло Лиманський - Дьордь Шиклоши наш фехтувальник не зміг виграти у чинного чемпіона Європи серед юніорів, а також переможця індивідуальної першості цього етапу Кубка світу. Зустріч закінчилася з рахунком 37:35 на користь угорської команди.

У вирішальній для українців зустрічі за третє місце наші фехтувальники протистояли росіянам. Спочатку Бровко, Лиманський, Чорній, Матевосов, Варфоломеєва і Горбачук поступалися своїм противникам, але Катерині Чорній і Євгену Горбачуку вдалося вивести свою команду в лідери: Євген зумів обіграти Олега Книша, а також Ігоря Коровіна, а киянка Катерина Чорній дала відразу +4 в бою з Іриною Охотніковою.  Всі крапки над "і" розставив  наш земляк Артем Матевосов, який утримав перевагу в фінальному бою з О. Книшем. Зустріч завершилася перемогою української команди з рахунком 40:38.

Переможцями в командному заліку стала збірна Румунії, друге місце – в угорських фехтувальників.

«Коли вийшов на завершальний двобій, то наш гандикап за уколами складав 5 очок, але за 20 секунд  до кінця поєдинку  росіянин скоротив відрив до одного укола – 39:38 (двобій тривав до 40 уколів), лише за 7 секунд до завершення зустрічі мій суперник поспішив і підставився, я, звісно, вколов і приніс перемогу нашій команді», – розповів про перипетії цієї «дуелі» з російським фехтувальником  студент кафедри фізичного виховання та спорту УжНУ Артем Матевосов.

Для Артема – це перший вагомий здобуток такого високого рівня. Вже в кінці січня закарпатські спортсмени –  Артем Матевосов та Дарина Варфоломеєва у складі збірної відправляться на черговий етап Кубка світу, який відбудеться в Фінляндії.

А мріє Артем потрапити на Олімпіаду:

«Буду боротися за ліцензію, щоб поїхати на Олімпіаду 2020 року . Попереду ще 4 роки, тож старатимуся, й здобуватиму путівку до Токіо».

Роман СЕНИШИН.

 

06 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів