Поховання загиблого учасника АТО Мукачеві уже пов’язане зі скандалом із затриманням ніби за перевезення зброї

Поховання загиблого учасника АТО  Мукачеві уже пов’язане зі скандалом із затриманням ніби за перевезення зброї
Керівника військово-патріотичної організації "Карпатська Січ", відомого в області і за межами громадського діяча Тараса Деяка, сьогодні, 9 грудня, близько 7.30 затримали разом з двома товаришами співробітники патрульної поліції.

 

Як повідомила журналіст Алла Хаятова у Фейсбук, Тарас з побратимами зустрічав полеглого добровольця - Михайла Покидченка "Малого", загиблого на фронті бійця ДУК "Правий сектор" і 128 бригади, в Нижніх Воротах, аби супроводити для прощання і похорону в Мукачево. Поблизу посту у хлопців зламався автомобіль (схоже, "згоріла" проводка). Свідки розповідають: коли з'ясовували справи з авто, поліцейські побачили в багажнику машини "предмети, схожі на зброю". В автомобілі дійсно були макети, котрі хлопці везли з собою для показу в школах на уроках патріотичного виховання - сьогодні такий запланований у Сваляві, цілком офіційно, як і ті, котрі "січовики" регулярно проводять у навчальних закладах області на запрошення шкіл і під кураторством відділів освіти. При навіть побіжному огляді "предметів" цілком зрозуміло, що це навчальний макет, а не небезпечна річ, але цього і пояснень про уроки, які зараз "Карпатська Січ" проводить постійно і публічно, виявилося замало. 

Особливого цинізму додає те, що затримали Тараса і друзів саме поблизу Нижніх Воріт, де був основний блок-пост "Ведмежої блокади", одним з організаторів якої і був Деяк. Більше того - поліцейські кілька нічних і ранкових годин спостерігали за чималою кількістю представників патріотичних організацій і добробатів, які чекали на авто з написом "вантаж 200", полісмени навіть супроводжували колону, але потім затримали водія і пасажирів машини, що зламалася й відстала. А найгірше, що через цей незрозумілий інцидент хлопці - до слова, фронтовики, учасники російсько-української війни - не зможуть, найвірогідніше, взяти участь у прощанні з полеглим побратимом-добровольцем, як планували.

UPD Участь в інциденті брали патрульні Сергій Плаксин і Василь Кізляк та співробітники сектору реагування поліції у Воловці - Аліна Стецо, Михайло Тимкович і начальник місцевої кримінальної поліції Валентин Ряшко.

Друзі Тараса сподіваються, що інцидент якомога швидше буде вичерпаний, інакше підстави вважати це тиском на патріота будуть більш ніж обґрунтовані. Є надія, що через цю провокацію не лишитися невиконаною програма участі "січовиків" в уроках патріотичного виховання у школах області.

Також хочеться вірити, що інцидент є просто прикрою помилкою, а не помстою за те, що нічним "чергуванням" на посту в Нижніх Воротах хлопці перешкодили "роботі" поліції і прикордонників на "золотому" пості та "віддякою" за активну громадську діяльність і критику правоохоронних структур.

Нагадаємо, сьогодні в Мукачеві заплановано прощання із загиблим у зоні АТО Михайлом Покидченком, напередодні його вшанували на Майдані у Києві.

 

 

 

09 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів