Замерзле скло, заледенілий замок, не відчиняються двері. Зимові проблеми автомобілістів і як з ними боротися

Замерзле скло, заледенілий замок, не відчиняються двері. Зимові проблеми автомобілістів і як з ними боротися
Напевно, зима для автолюбителів не надто приємна пора року.

 

Адже з'являється стільки зайвих проблем: потрібно міняти покришки, скло постійно запотіває, а щоранку доводиться чистити машину від снігу і льоду.

Але ми вирішили допомогти вам розібратися з усіма труднощами в два рахунки і зібрали хитрощі, з якими більше можна не боятися холодів.

1. ЗАМЕРЗЛЕ СКЛО

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 1

Як вирішити проблему: змішайте оцет і воду (3 до 1) і розпорошить на скло.

Як запобігти: якщо скло вже замерзло, то в розпилювач (1 л) додайте чистий спирт (600 мл), воду (200 мл) і засіб для миття посуду (1 краплю). Розпорошіть суміш на заледеніле скло.

2. ЗАЛЕДЕНІЛИЙ ЗАМОК

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 2

Як вирішити проблему: звичайний засіб для дезінфекції рук відмінно допомагає прибрати лід, що утворився і привести механізм в дію. Нанесіть кілька крапель на ключ або в свердловину, і все піде як по маслу.

Також можна скористатися старим перевіреним засобом: нагріти ключ запальничкою і вставити його в замок. Але будьте обережні, не обпечіться.

Як запобігти: щоб замок не замерзав, до початку сильних холодів вприсніть в свердловину трохи WD-40. Займе це кілька хвилин, але зате позбавить від проблем з замком взимку.

3. ДВЕРІ НЕ ВІДЧИНЯЮТЬСЯ

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 3

Як запобігти замерзанню ущільнювача на дверях? Тут допоможе звичайний кулінарний спрей (такий продається в будь-якому супермаркеті). Просто розпорошить його на гумову прокладку двері і протріть паперовим рушником.

4. ЗАПІТНІЛІ ВІКНА

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 4

Як вирішити проблему: протріть вікно ластиком для шкільної дошки - воно більше не буде пітніти, та й слідів не залишиться.

Як запобігти: наповніть старий носок або тканинний мішок котячим наповнювачем і покладіть його під сидіння. Наповнювач робить повітря менш вологим, і серпанок на вікнах більше не буде вас турбувати.

Порада: не залишайте відкриті контейнери з рідиною або водою у вашій машині на ніч.

5. ЛІД НА БІЧНИХ ДЗЕРКАЛАХ

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 5

Як запобігти: щоб уникнути утворення льоду на дзеркалах, просто загорніть їх на ніч в поліетиленові пакети і щільно закріпіть гумкою. Знявши вранці пакети, ви побачите, що дзеркала ідеально чисті, і вам не доведеться витрачати час на чистку.

6. ЗАМЕРЗЛІ ТА ЗАПІТНІЛІ ФАРИ

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 6

Як запобігти: для початку фари необхідно ретельно очистити, а потім нанести тонкий шар воску. Віск не дасть снігу або воді осідати. Ефект триває протягом декількох тижнів, і вам не потрібно буде постійно їх протирати.

7. ЗАСТРЯГ У СНІГУ

 

7 зимових автохитрощів, які заощадять купу часу і сил - фото 7

Насправді якщо ви не закопали машину «з головою», то вибратися зі снігу нескладно і без сторонньої допомоги.

Як вирішити проблему: нехай у вас в багажнику завжди лежить парочка пакетів котячого наповнювача. Якщо машина забуксувала (особливо допомагає на льоду), висипте трохи наповнювача під колеса, і ви без особливих зусиль зможете виїхати.

Є і ще один дуже хороший трюк, про який мало хто знає. Візьміть килимки і покладіть їх під колеса - це створить тягу, і ви самостійно впораєтеся з неприємною ситуацією.

 

18 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів