Всі види контролю вантажів на кордоні здійснюються митною та прикордонною службами в “єдиному офісі”-

на митному посту “Ужгород”

 

Кілька днів тому, з 1 липня цього року, розпочала свою роботу новостворена Ужгородська митниця. Для забезпечення високої культури обслуговування та викорінення корупції і хабарництва керівництво митної установи наводить порядок у роботі митниці, оновлю? колектив професійними та чесними спеціалістами.
Відомо, що Президент України нещодавно висловив сво? занепоко?ння незадовільною роботою митних органів. Він звернувся персонально до кожного керівника митниці і поставив надзвичайно жорсткі вимоги щодо покращення діяльності усіх митних установ. Зокрема, прискорення митного оформлення, прозорість і передбачуваність дій митних установ, партнерський підхід у відношенні митників і учасників зовнішньоекономічної діяльності.
З цього приводу було проведено нараду серед особового складу Ужгородської митниці, де йшлося про проведення в найближчий час ряд конкретних заходів по запобіганню і боротьби з контрабандою на кордоні. Крім цього, митники повинні забезпечити системний підхід до захисту внутрішнього ринку від контрабандних товарів та підтримки вітчизняних товаровиробників, вирішити питання наповнення держбюджету та створити сприятливі умови для розвитку економіки.
Також під час наради зазначалось, що наразі оформлення суб??ктів ЗЕД здійсню?ться за принципом ??диного вікна?, а всі види контролю вантажів на кордоні здійснюються митною та прикордонною службами в ??диному офісі? на митному посту ?Ужгород?. За словами начальника Ужгородської митниці Віктора Гришка, ця процедура значно спростила перевізникам систему проходження оформлення документів та скоротила час проходження митного контролю. До прикладу, якщо в травні було оформлено 4,8 тис. вантажівок, то вже в червні, коли почав діяти ??диний офіс? ? на 1 тисячу вантажівок більше. За місяць тільки через митий пост ?Ужгород? на в?їзд-виїзд України оформлено різного виду товарів на загальну суму півмільярда гривень, повідомив прес-центр Ужгородської митниці

 

07 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів