Основні проблеми розвитку гірськолижних курортів Закарпаття – застаріле законодавство та погані дороги

Основні проблеми розвитку гірськолижних курортів Закарпаття – застаріле законодавство та погані дороги
13 січня 2017 року у готельно-ресторанному комплексі «Катерина» за «круглим столом» розглядали питання розвитку гірськолижних курортів Закарпаття. Участь у засіданні взяли власники та представники гірськолижних об’єктів Закарпаття, на яких розташовані гірськолижні витяги.

 

Зустріч було організовано та проведено управлінням туризму та курортів ДЕРТ Закарпатської ОДА за ініціативи туризмознавця Федора Шандора.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман інформував присутніх, що наразі галузь туризму підпорядковується економіці – як на державному, так і на обласному рівні. Він наголосив на важливості діалогу між власниками гірськолижних витягів та владою, адже гірськолижний туризм є одним з найпріоритетніших напрямків в області

Федір Шандор попросив присутніх надіслати повну інформацію про їхні витяги на електронну адресу управління туризму та курортів ДЕРТ Закарпатської ОДА . Зокрема про:

графік роботи витягів (враховуючи і святкові дні);

наявність освітлення на трасах та можливість нічного катання;

наявність веб-камер (посилання на них у мережі інтернет);

наявність обладнання для штучного освіження;

різновиди послуг (персональний тренер та його вартість, здійснення патрулю,  тощо);

наявність окремої дитячої зони для сноутюбінгу (санки); 

можливість проведення екскурсії з відвідуванням цікавих туристичних та рекреаційних місць (мінеральні джерела, архітектурні пам’ятки, тощо).

Присутні представники гірськолижних витягів коротко охарактеризували свої об’єкти та виділили ряд найбільш проблемних питань, серед яких нагальними залишаються відсутність належного дорожнього покриття та важка доступність до гірськолижних закладів, утилізація сміттєвих відходів та забруднення ними  водних джерел.

Ще одним болючим питанням залишається застаріле та недосконале законодавство, яким регламентується функціонування гірськолижних витягів.  

На завершення засідання Денис Ман повідомив присутнім про зимовий інформаційний тур для представників національного телебачення та туроператорів, проведення якого планується на кінець січня 2017 року.

 

14 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів