Міський голова Богдан Андріїв на відзначенні Дня Соборності України в Ужгороді наголосив цінність історичної пам'яті народу

Міський голова Богдан Андріїв на відзначенні Дня Соборності України в Ужгороді наголосив цінність історичної пам'яті народу
Урочистості до Дня Соборності України пройшли сьогодні в Ужгороді. У них взяли участь керівники області Геннадій Москаль, Михайло Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, очільники силових структур, дипломати, духовенство, багато ужгородців, зокрема молоді.

 

Низку заходів розпочали відкриттям на Будинку профспілок на площі Народній пам’ятної дошки видатному науковцю, політичному і громадському діячеві Михайлу Грушевському. Про його роль в історії України наголосив у своєму виступі голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, про єдність України, яку особливо важливо зберегти сьогодні, в час агресії, зазначив у вітальному слові голова обласної ради Михайло Рівіс, про те, як історична пам’ять про Акт Злуки прискорила розпад СРСР і здобуття національної незалежності України нагадав у своєму виступі міський голова Богдан Андріїв.

Коротко про символізм, закладений в образі Грушевського на пам’ятній дощці, розповів її автор Богдан Корж.

Відтак вшанували пам’ять Великого Кобзаря. Поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Народній, кілька композицій виконав Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

Керівництво області та міста очолило колону ужгородців, які пронесли з площі Народної до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності 100-метровий прапор України. До цього монумента теж поклали квіти.

Нагадаємо, сьогодні також до Дня Соборності України вже традиційно, виступлять естрадно-духовий оркестр та струнна група камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Початок о 16.00 на площі Театральній.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

22 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів