Ужгородом крізь ХХ століття запрошує подорожувати історик Владислав Товтин

Ужгородом крізь ХХ століття запрошує подорожувати історик Владислав Товтин
Віртуальна подорож із Владиславом Товтином «Ужгород крізь ХХ століття»

 

Після Першої світової війни, розпаду Австро-Угорської імперіі та входження Закарпаття до складу Чехословацької Республіки життя Ужгорода істотно змінилося. З маленького провінційного містечка Австро-Угорщини він перетворився на регіональний центр, столицю Підкарпатської Русі. Це був час радикальних трансформацій: появи нових технологій, розбудови інфраструктури і комунікацій, популяризації спорту, динамічного розвитку культурного й політичного життя.

Тепер Ужгород став мультикультурним у повному сенсі слова. Із Праги до Ужгорода тепер можна було долетіти літаком, у регіоні почав стрімко розвиватися туризм. З’явилося багато людей, що принесли нові ідеї, моду, естетику, страви, музику. Саме в цей час Ужгород і стає «Вавилоном ХХ століття». Місто змінювалося разом з Європою, і в час цих змін ужгородцям довелося знову відповідати на питання «Хто ми?» і визначатися з власною ідентичністю.

Як усі ці зміни вплинули на щоденне життя ужгородців? Куди тепер ходили слухати джаз і дивитись кіно? Де збиралась ужгородська мистецька тусівка? Які заклади з’явились в місті і які нові страви пропонували в ужгородських рестораціях? Що за розваги пропонували в Ужгороді для туристів? Про все це дізнаємось у продовженні віртуальної подорожі з істориком Владиславом Товтином.

Владислав Товтин – історик, закінчив Ужгородський національний університет. Займається культурним і гастрономічним туризмом у Карпатському регіоні. Учасник проекту «Відкриті екскурсії Ужгородом».

Віртуальна подорож відбудеться у Архітектурно-історичному комплексі «Совине гніздо» (вул. Ф. Ракоці, 2) 18 лютого 2017 р. о 14:00. Додаткова інформація за тел. +38 (099) 417 25 62

 

15 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів