Студенти Ужгородського музучилища – переможці фестивалю «Stankovych Fest»

Студенти Ужгородського музучилища – переможці фестивалю «Stankovych Fest»
Переможцями Першого Міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв «Stankovych Fest» у номінації «оркестри» здобув колектив студентів Ужгородського державного музучилища під керівництвом заслуженої артистки України, диригента Вікторії Свалявчик-Цанько.

 

Вікторія СВАЛЯВЧИК-ЦАНЬКО, керівник симфонічного оркестру Ужгородського державного музучилища імені Д. Задора

Це наша перша масштабна перемога: це перше в історії нашого оркестру, що взяли таку поважну премію міжнародного конкурсу. Повели різноманітну увертюру Офенбаха «Орфей у пеклі». Тут є різні емоційні стани, насичені елементи, останній елемент – відомий кан-кан. В цій увертюрі можна показати усі технічні можливості оркестру, динамічні можливості, і сольні елементи кларнету і скрипки.

Бенце Шрайнер грає на кларнеті. Хлопець зараз випускник музучилища. За спиною музиканта чимало міжнародних конкурсів та нагород. І от на Станкович-фесті, крім колективного визнання, кларнетист переміг і у сольній номінації – «духові інструменти, класична програма». Надалі Бенце планує вступати до консерваторії у Дебрецені (Угорщина). Натхнення бачить у музиці, із якою планує пов’язати своє життя.

Бенце ШРАЙНЕР, музикант симфонічного оркестру Ужгородського державного музучилища імені Д. Задора (кларнет)

Талант – це ще не доста, має людина працювати, займатися над собою, має бути натхнення. Я уже був лауреатом і до того у конкурсі, наприклад на «Закарпатському Едельвейсі», там зайняв перше місце. І тут теж став першим, ну, я радий, по-перше, ця перемога дала мені натхнення, щоб ще більше займатися, грати, брати участь у конкурсах.

Музиканти оркестру перемогу присвячують, перш за все, своєму керівникові. Нагорода цього міжнародного конкурсу стала не просто радістю, а стимулом до здобуття нових вершин та роботи над собою.

Олександра МЕНДЕЛЬ, музикант симфонічного оркестру

Були дуже раді за себе, і за весь оркестр, і особливо за нашу Вікторію Василівну, бо вона у нас вкладає душу, багато роботи робить. Звісно, було переживання. Але ми були у собі впевнені, ми знали, що ми сильний колектив – і що ми виграємо. Запроука нашого успіху – ми були у собі дуже впевнені.

Вікторія СВАЛЯВЧИК-ЦАНЬКО, керівник симфонічного оркестру Ужгородського державного музучилища імені Д. Задора

Це завжди плідна робота усіх викладачів музучилища. Звичайно, склад оркестру – хотілося б, аби більше студентів поступали до нас, різні інструменти щоб було, аби ми мали укомплектований оркестр. Але це проблема в усій Україні, і не тільки зі студентськими, а й з великими філармонійними оркестрами.

Тепер же оркестр Ужгородського музучилища разом із іншими лауреатами фестивалю готуються до великого концерту переможців, який відбудеться в одному з найкращих концертних залів Будапешту – Дунайському палаці (Duna Palota).

Uzh Inform

 

21 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів