Закарпаттю дадуть 3 мільйони доларів

12 липня в Ужгороді керівництвом Закарпатської облдержадміністрації та Українським фондом соціальних інвестицій було підписано меморандум про співпрацю. Відтак Закарпаття стало двадцятим регіоном, в якому впроваджуватиметься спільний проект уряду України та Світового банку під назвою "Фонд соціальних інвестицій".

 

Згідно з проектом, окремі найпроблемніші райони області, отримають значні кошти для вирішення найгостріших проблем.
За словами консультанта з координації інформаційної діяльності в регіонах Олени Рудич, за показниками здоров?я, смертності, інвалідності, рівня життя тощо були обрані два райони Закарпаття, що ? найближчими до межі бідності ? ?ршавський та Хустський. Наразі органи влади цих районів мають можливість розробити та втілити в життя мікропроекти, спрямовані на ремонт та відновлення об??ктів соціальної та комунальної сфери, будівництво доріг, а також поліпшення екологічного середовища. Об??кти, що найбільше потребують ремонту, визначатиме громада. Вона ж повинна профінансувати 10 відсотків від загальної вартості проекту, решту ? 90 % ? нада? Світовий банк. Загалом же на реалізацію мікропроектів на Закарпатті виділено 2 млн. 815 тис. доларів США.
За словами керівництва Фонду соціальних інвестицій, в Україні вже впроваджуються 329 мікропроектів. Очіку?ться, що в результаті впровадження проекту користь від нього отримають щонайменше 1 мільйон українців.
Наталія Логойда

Р?О

 

17 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів